Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

WordPress plugin tip: Broken Link Checker


Als je al een wat langere tijd een (WordPress) website hebt, dan zal je het volgende probleem wel eens tegen zijn gekomen; linkjes die je hebt geplaatst werken niet meer. Dit kunnen linkjes zijn naar externe websites die niet meer bestaan, of linkjes naar andere pagina’s die niet meer bestaan (of een andere URL hebben gekregen).

Je kunt natuurlijk zo nu en dan je hele website doorlopen en op álle linkjes klikken die je tegenkomt, maar dat is erg tijdrovend. Op het moment dat ik dit artikel schrijf, heb ik meer dan 125 artikelen op mijn website staan + een aantal “gewone” pagina’s. Nee, ik ga niet alle artikelen doorlopen 😉 zonde van mijn tijd!


Waarom je geen gebroken links wilt hebben

  1. Het is sowieso irritant voor je bezoekers, natuurlijk. Als zij ergens op klikken en de linkt werkt niet, is dat toch best wel heel erg onhandig.
  2. Al helemaal als jij verwijst naar andere pagina’s binnen jouw eigen website. Je linkt er natuurlijk niet voor niks naar, dus is het sowieso een gemiste kans als men niet op de betreffende pagina terechtkomt.
  3. Qua zoekmachine optimalisatie (SEO) is het ook belangrijk om zo weinig mogelijk gebroken links te hebben. Google is er namelijk geen fan van 😉

WordPress tip: Broken Link Checker

Vladimir Prelovac heeft daar een handige plugin voor gemaakt: Broken Link Checker. Deze plugin scanned jouw website op linkjes (zowel intern als extern) die niet meer werken. Oftewel; gebroken links. Heel handig, hoef je het niet zelf handmatig te doen!

De plugin kun je heel gemakkelijk zelf installeren via het menukopje “Plugins” in je dashboard. Zodra je de plugin activeert, krijg je bij “Instellingen” een extra menu kopje; Broken Link Checker. Zodra je daar op klikt, gaat de plugin automatisch scannen. Even geduld hebben en dan krijg je het resultaat te zien 😉

Broken link checker WordPress plugin tip

Nog een handige WordPress plugin tip: Laat automatisch alle externe links openen in een nieuw scherm/venster.

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.