Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

WooCommerce – invulvelden aanpassen op de afrekenpagina


Wanneer je een WooCommerce webshop toevoegt aan je WordPress website, wordt er automatisch een afrekenpagina aangemaakt. Op deze pagina staan standaard een aantal velden die de klant dient in te vullen; naam, e-mailadres, adres, telefoonnummer, etc. Heel handig dat dit automatisch wordt aangemaakt! Maar wat als je juist meer/minder/andere invulvelden wilt gebruiken?


Andere invulvelden op de afrekenpagina van WooCommerce

Hoe minder informatie je vraagt, hoe groter de kans dat men een bestelling plaatst. De standaard invulvelden van WooCommerce zijn best wel uitgebreid en bevatten vaak informatie die jij helemaal niet nodig hebt van je klanten. Zo heb ik zelf bijvoorbeeld niet per se een telefoonnummer nodig. Als je alleen aan particulieren verkoopt, heb je bijvoorbeeld ook geen bedrijfsinformatie nodig.

Of misschien heb je juist meer informatie nodig.. Op WebAcademy.nl verkoop ik bijvoorbeeld alleen aan ondernemers/bedrijven en niet aan particulieren. En verkoop ik ook aan (Nederlandstalige) klanten in het buitenland. Voor mijn administratie en belastingaangifte heb ik dan juist meer informatie nodig; namelijk het BTW nummer en het KvK nummer van de klant.

WooCommerce invulvelden afrekenpagina

Daarnaast zijn sommige invulvelden optioneel en andere invulvelden verplicht. Misschien dat je dit wilt aanpassen? Let er wel op dat je bepaalde informatie nodig hebt voor jouw facturatie en administratie. Mocht je niet zeker weten wat je precies nodig hebt, raadpleeg dan jouw boekhouder of administratiekantoor.


Hoe pas je de invulvelden aan?

Helaas zit er niet standaard een functie in WooCommerce waarmee je de invulvelden kunt aanpassen. Maar niet getreurd, het is wél mogelijk, ook voor technische leken 😉 Ik zie dat veel websites aanraden om de plugin WooCommerce Checkout Manager te gebruiken. Ik ben zelf geen fan van deze plugin.. Als je 1 klein foutje maakt, verdwijnen de helft van je instellingen en kun je weer opnieuw beginnen. Niet erg gebruiksvriendelijk..

Er is echter nog een andere optie, die veel beter werkt en makkelijker in gebruik is. Hieronder heb ik een uitleg geplaatst met een video waarin ik laat zien hoe je de invulvelden kunt aanpassen. De uitleg en video krijg je te zien zodra je óf mijn Facebookpagina liked óf mijn bericht deelt op Facebook. Waarom? Omdat ik veel tijd steek in het maken van mijn gratis artikelen en een beetje credit af en toe wel op zijn plaats is 😉

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.