Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

Een wachtwoord zetten op je WordPress pagina of blogbericht


Wil je dat alleen specifieke mensen je WordPress pagina of blogbericht kunnen zien? In WordPress zit een standaard functie waarmee je heel gemakkelijk een wachtwoord kunt zetten op een pagina en/of blogbericht. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld bepaalde content niet met iedereen wilt delen.

Geen fan van video’s? I’ve got you covered;


Een wachtwoord zetten op je pagina of blogbericht

Log in en ga in je dashboard naar de betreffende pagina of het betreffende blogbericht. Rechtsboven in je scherm zie je het blokje “Publiceren“. Bij het “oogje” zie je dan “Zichtbaarheid: Openbaar” staan. Klik op het blauwe linkje “Bewerken“.

Even tussendoor: wist je al dat ik de WebAcademy.nl Club ben begonnen? In de online leeromgeving van de club leer ik je alles over WordPress, online marketing en e-mailmarketing. Voor een klein bedrag per maand krijg je toegang tot al mijn online cursussen, workshops, e-books, artikelen en nog veel meer. Én in de club kun je terecht met jouw vragen over WordPress. Hoe ideaal is dat?!

wachtwoord-op-wordpress-pagina-bericht

Er schuiven dan enkele opties uit. Momenteel staat het ingesteld op “Openbaar”. Vink in plaats daarvan “Beschermd met wachtwoord” aan. Je kunt vervolgens daaronder een wachtwoord invullen. Klik vervolgens op de grijze knop “OK” en daarna op de blauwe knop “Publiceren” of “Bijwerken“. En voila, dat was het al 🙂

Deze functie is echt ideaal. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om content te “beschermen”.

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites. Daarnaast heb ik ook de WebAcademy.nl Club, een online omgeving met allerlei cursussen, workshops, e-books en artikelen over internet marketing.

4 reacties op “Een wachtwoord zetten op je WordPress pagina of blogbericht

 1. Hartebrugkoor Leiden schreef:

  Hallo Sandra,
  Ik heb als dhzelver op WP-gebied een wachtwoord aan een pagina gekoppeld zoals jij dat omschrijft en dat is ook gelukt. Alleen als ik het wachtwoord ingeef op de betreffende pagina, dan komt het invulvak blanco terug. Er gebeurt dus niets. Heb jij enig idee hoe ik dat zou kunnen oplossen?

  Alvast bedankt.

 2. Sandra Boon schreef:

  Wat zie je precies wel/niet? Zou je een screenshot willen mailen naar info@boonwebdesign.nl?

 3. Tine schreef:

  Dag Sandra,

  Vooreerst bedankt voor je heel inspirerende website! Je motiveert me echt enorm. Binnen twee weken heb ik een week vakantie en dan ga ik je cursus kickass branding volgen!

  Even een vraagje naar aanleiding van deze post: hoe kan ik de pagina waarop lezers het wachtwoord moeten ingeven aanpassen? Mijn voertaal op de website (rond Yoga en Ayurveda) is Engels maar deze pagina is in het Nederlands (omdat mijn wordpress dat is?). Ook vind ik die pagina waar je het wachtwoord moet ingeven momenteel niet meer terug omdat ik het wachtwoord natuurlijk al ingegeven heb.

  Dank voor je eventuele reactie!

  Met groetjes,
  Tine

 4. Sandra schreef:

  Hey Tine,

  Goed om te horen 🙂 bij deze de antwoorden op je vragen;

  – De inlogpagina zelf kun je niet aanpassen in WordPress, dat zal in de techniek moeten worden aangepast.

  – Als jouw WordPress is ingesteld op NL, dan zal die tekst inderdaad automatisch in NL zijn. Het is aan te raden om WP aan te passen naar Engels, is ook beter voor Google namelijk 🙂

  – Zodra je bent ingelogd zie je inderdaad (tijdelijk) de inlogpagina niet meer, omdat je automatisch wordt ingelogt. Als je per se de inlogpagina wilt zien; het wachtwoord aanpassen óf met een andere browser of computer kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *