Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

Tips voor het inzetten van video voor jouw website – Deel 2


Vorige week heb ik al uitgebreid uitgelegd waarom het belangrijk is dat je jezelf laat zien als je online wilt ondernemen. Ook heb ik je in dat artikel de eerste vijf tips gegeven;

  • Maak vooraf een plan.
  • Blijf oefenen en geef niet op.
  • Wees geen perfectionist.
  • Doe alsof je tegen een klant of kennis praat.
  • Bewaar alles wat je maakt.

In het artikel van deze week geef ik je de andere vijf tips. Ready?


06. Zet je over je angst heen

Ja, dat klinkt (alweer) als een open deur. Maar echt… Til jezelf over die drempel. Zodra je het eenmaal hebt gedaan, zal je zien dat het helemaal niet zo eng is. Sterker nog, misschien vind je het wel leuk. Toen ik jaar geleden begon, durfde ik niet eens een foto van mijzelf op mijn website te zetten. Nu doe ik livestreams op Facebook en ik vind het nog leuk ook.


07. Probeer niet alles in 1x te doen

Dat vereist een beetje uitleg… Als je probeert om een tekst op te dreunen (laten we zeggen in totaal een twee minuten) dan is de kans héél groot dat je je verspreekt, dat je een uuhhh laten vallen en/of dat je even de weg kwijt bent in wat je wilt vertellen. Probeer dan ook niet om 2 minuten lang perfect te praten. Splits het op.

Als je de video ziet op mijn salespagina van de WebAcademy.nl Club, zie je dat ik 3 keer in beeld kom. Ik heb de tekst die ik wilde vertellen verdeeld over drie opnames. Man man man, dat maakt het een heel stuk makkelijker haha 😉 Plus, ik heb de opnames gedaan vanuit drie verschillende posities, waardoor de video wat minder saai lijkt.

Dus: wil je veel vertellen? Splits het op in meerdere opnames.


08. Leer enkele simpele basistechnieken van video software

Met een paar simpele technieken kun jij jouw video een echte boost geven, waardoor het professioneler zal overkomen. Bespaar jezelf echter de kosten van een uitgebreide cursus over het monteren en editen van video’s 😉

Met de standaard software (zoals iMovie) kun je alle basistechnieken al uitvoeren. En je hoeft écht niet gelijk vanalles te leren. Leer jezelf echter wel een paar simpele dingen aan;

  • Video en audio wegknippen. Zodat je de eerste seconden en laatste seconden van een video weg kunt halen.
  • Audio zachter of harder zetten.
  • Twee (of meer) opnames combineren in één video.

Daarnaast is het ook leuk als je een afbeelding (of een logo) kunt toevoegen, maar dat is niet nodig. De drie bovenstaande punten zijn echt het belangrijkst.


09. Zet je video in bij meerdere kanalen

Hoe zonde is het als je uren bezig bent met een video je deze vervolgens op je website kwakt en er niks meer mee doet?! Zet je video ook in bij je nieuwsbrief en bij je social media kanalen. En over een aantal weken wéér. Niks mis met het recyclen van goede content.


10. Eindig met een call-to-action

Eindig je video met een call-to-action, indien van toepassing (en indien relevant!). Nodig een kijker uit om een afspraak met je te maken. Om je gratis weggevers te downloaden. Om je website te bekijken. Etc. etc.


Meer leren over het maken van een online cursus?

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.