Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

7 simpele tips voor het gebruik van afbeeldingen


Er is niets zo saai als een website zonder afbeeldingen. Toch? Dat is dan ook het eerste wat veel mensen doen die net een nieuwe website hebben; heel. veel. afbeeldingen. toevoegen. Maar is dat eigenlijk wel zo’n goed idee? Vaak leid het af en voegt de afbeelding niks toe aan de rest van de content. Toch kan het gebruik van afbeeldingen heel veel voor je doen;

  • Het kan een beeld scheppen bij je verhaal.
  • Het kan een toon en een sfeer zetten.
  • En het maakt je verhaal visueel aantrekkelijker.

Maar hoe zet je het gebruik van afbeeldingen nou goed in? In dit artikel geef ik je 7 simpele tips waarmee jij je gebruik van afbeeldingen kunt verbeteren.


01. Gebruik afbeeldingen waar géén tekst in verwerkt is

Iets wat ik héél vaak (lees: té vaak) voorbij zie komen; mensen die afbeeldingen plaatsen waar tekst in verwerkt is. Waarom ik hier zo op tegen ben? De tekst in een afbeelding leid af van de rest van de tekst. Meestal is het dan ook in een andere lettertype geplaatst, waardoor het (ten onrechte) prominent wordt op een webpagina. In zal je het verschil laten zien in de twee voorbeelden hieronder. Zie je hier het geheel véél rustiger oogt én fijner leest wanneer er geen tekst is verwerkt in afbeeldingen?

Tips betere afbeeldingen op website Tips voor afbeeldingen


02. Gebruik geen afbeeldingen met een witte/transparante achtergrond

De tip van hierboven geldt ook voor het gebruik van afbeeldingen die dezelfde achtergrondkleur hebben als de website zelf. In de meeste gevallen is dat wit. Door het gebruik van afbeeldingen die dezelfde achtergrondkleur hebben, zal het geheel onoverzichtelijker ogen. Hieronder wederom twee voorbeelden om het verschil te laten zien.

Tips betere afbeeldingen op website afbeelding op website

Wil je de rest van de tips ook lezen? Via de social locker hieronder ontvang je direct toegang tot de overige tips 😀

 

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.