Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

Snel een online programma maken met WordPress? Lees eerst mijn tips!


Ik kan niet ophouden met praten (oké, schrijven) over het maken van online cursussen en programma’s. Ik vind het zo tof! Wil jij op korte termijn ook beginnen met het maken van een online cursus in WordPress? Lees dan eerst mijn tips & adviezen.


01. Het is géén get-rich-quick manier

Het klinkt zo makkelijk… Je zet een online cursus live en vervolgens komen er allemaal mensen die jouw cursus gaan kopen. En omdat het allemaal automatisch gaat, verwacht je natuurlijk ook dat je in no time rijk wordt.

Think again. Waar komen die mensen vandaan die dit zogenaamd allemaal gaan kopen? Hoe trek je die doelgroep naar je toe? Dat gaat (helaas!) echt niet vanzelf. Je zal een publiek moeten opbouwen en meestal kost dit veel tijd (en/of veel geld). Kun je op korte termijn veel verdienen? Tuurlijk! Maar dat is eerder uitzondering op de regel. Ik heb eerder al het een en ander uitgelegd over de verschillende stadia van het online ondernemen (aanrader).


02. Kies de juiste tools voor je online cursus

Ben je echt een technische leek? Is ontwerpen totaal niet jouw ding? Heb je een klein budget en wil je eigenlijk het liefst je online cursus zélf opzetten? Maar wil je wél dat het er goed uit komt te zien? Dan wordt het best lastig om een systeem te vinden die aan al deze eisen en wensen voldoet.

Of toch niet…? Lees snel verder 😉


03. Besteed meer tijd aan je content dan aan het systeem

Echt. Dát is jouw expertise, toch? De kennis en de vaardigheden waarmee jij de content gaat maken voor jouw online cursus. Dáár moet al jouw tijd en liefde in worden gestopt. En niet in het bouwen van een ingewikkeld technisch systeem.


04. Gebruik gevarieerde content

Niemand wil alleen maar tekst lezen. En niemand wil alleen maar video’s kijken. Combineer verschillende content types om ervoor te zorgen dat je content niet saai wordt voor de klanten. Zet eventueel ook interactieve content in. Tegenwoordig is er zoveel mogelijk 😉


05. Gebruik mijn WordPress Cursus website

Ja, dat lees je goed 🙂 Ik heb zélf een geweldig systeem gebouwd waarmee je, in combinatie met Wishlist Member™, relatief simpel en gemakkelijk je eigen WordPress cursus website kunt beheren;

  • Die er professioneel, strak en overzichtelijk uitziet.
  • Die technisch goed in elkaar zit en waarbij je nauwelijks technisch onderhoud zal hebben.
  • En waarbij je je kunt concentreren op het maken van de content.

Online cursus met Wishlist Member Online cursussen aanbieden met WordPress Een online cursus laten bouwen

Ik zet de online omgeving voor je op en regel alle technische dingen. Dan hoef jij je alleen nog maar te concentreren op het maken van de juiste content. Zonder gedoe. Zonder geknutsel. En zonder veel geld kwijt te zijn.

Je eigen online cursussen aanbieden?

Online cursus verkopen met WordPress websiteWil je online cursussen (of programma’s) aanbieden en heb je geen zin in al dat technische gerommel? Neem dan eens een kijkje bij mijn WordPress Cursus systeem; een simpel, overzichtelijk en strak systeem die ik zelf heb ontwikkeld.

Vertel mij meer!

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.