Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

Snel een online programma maken met WordPress? Lees eerst mijn tips!


Ik kan niet ophouden met praten (oké, schrijven) over het maken van online cursussen en programma’s. Ik vind het zo tof! Sinds ik de WebAcademy.nl Club run heb ik veel meer vrijheid qua tijd en financiën. En dat gun ik natuurlijk iedereen! Wil jij op korte termijn ook beginnen met het maken van een online cursus in WordPress? Lees dan eerst mijn tips & adviezen.


01. Het is géén get-rich-quick manier

Het klinkt zo makkelijk… Je zet een online cursus live en vervolgens komen er allemaal mensen die jouw cursus gaan kopen. En omdat het allemaal automatisch gaat, verwacht je natuurlijk ook dat je in no time rijk wordt.

Think again. Waar komen die mensen vandaan die dit zogenaamd allemaal gaan kopen? Hoe trek je die doelgroep naar je toe? Dat gaat (helaas!) echt niet vanzelf. Je zal een publiek moeten opbouwen en meestal kost dit veel tijd (en/of veel geld).

Kun je op korte termijn veel verdienen? Tuurlijk! Maar dat is eerder uitzondering op de regel. Ik heb eerder al het een en ander uitgelegd over de verschillende stadia van het online ondernemen (aanrader).


02. Kies de juiste tools voor je online cursus

Ben je echt een technische leek? Is ontwerpen totaal niet jouw ding? Heb je een klein budget en wil je eigenlijk het liefst je online cursus zélf opzetten? Maar wil je wél dat het er goed uit komt te zien? Dan wordt het best lastig om een systeem te vinden die aan al deze eisen en wensen voldoet.

Of toch niet…? Lees snel verder 😉


03. Besteed meer tijd aan je content dan aan het systeem

Echt. Dát is jouw expertise, toch? De kennis en de vaardigheden waarmee jij de content gaat maken voor jouw online cursus. Dáár moet al jouw tijd en liefde in worden gestopt. En niet in het bouwen van een technisch systeem.


04. Gebruik gevarieerde content

Niemand wil alleen maar tekst lezen. En niemand wil alleen maar video’s kijken. Combineer verschillende content types om ervoor te zorgen dat je content niet saai wordt voor de klanten. Zet eventueel ook interactieve content in. Tegenwoordig is er zoveel mogelijk 😉


05. Gebruik mijn WordPress Cursus website

Ja, dat lees je goed 🙂 Ik heb zélf een geweldig systeem gebouwd waarmee je, in combinatie met Wishlist Member™, VANDAAG nog een online cursus kunt maken:

  • Die er professioneel, strak en overzichtelijk uitziet (en waar je slechts een paar minuten bezig bent met de opmaak ervan).
  • Die technisch goed in elkaar zit en waarbij je nauwelijks technisch onderhoud zal hebben.
  • En waarbij je je kunt concentreren op het maken van de content.

De WordPress cursus website is een simpel plug-and-play systeem geworden, waarmee je vandaag nog een online leeromgeving kunt opzetten. Zonder gedoe. Zonder geknutsel. En zonder veel geld kwijt te zijn.

OMG, tell me more!

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites. Daarnaast heb ik ook de WebAcademy.nl Club, een online omgeving met allerlei cursussen, workshops, e-books en artikelen over internet marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *