Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

Reviews tonen bij WooCommerce producten


Een hele handig functie waar niet iedereen per definitie blij mee is; het tonen van reviews (oftewel beoordelingen) bij WooCommerce webshop producten. Het is een standaard functie waarmee men via de website bij elk product een behoordeling kan plaatsen, zowel met sterren als met tekst.

Wat ook heel handig is; wanneer men een beoordeling plaatst met hetzelfde e-mailadres waarmee ze een bestelling hebben gedaan, wordt er bij de review getoond dat het een geverifieerde klant is. Met andere woorden; daarmee wordt aangegeven dat deze review écht van iemand is die het product daadwerkelijk heeft gekocht.


Controle over de reviews die worden geplaatst

En nog zo’n handige functie; je kunt eventueel instellen dat je een review eerst goedgekeurd dient te worden. Zo heb je zelf (meer) controle over wat er precies wordt geplaatst op je website. Niet alleen om negatieve reviews tegen te houden (mocht je dat per se willen), maar ook om te voorkomen dat er spam reviews worden geplaatst. Het zou niet zo netjes zijn als er tussen de beoordeling opeens een berichtje over viagra staat 😉 Deze product reviews en de instellingen zijn exact hetzelfde als gewone reacties in WordPress. Dus je kunt reviews beheren bij het menu knopje “Reacties” en de standaardinstellingen kun je ook beheren bij “Instellingen > Reacties“.

Het beheren van de reviews werkt tevens hetzelfde als het beheren van reacties.


Reviews in het algemeen aan/uit zetten.

Je kunt in het dashboard instellen of je uberhaupt wel of niet wilt werken met beoordelingen/reviews bij de WooCommerce producten. Dit kun je doen op de volgende manier;

 1. Log in bij je WordPress dashboard.
 2. Ga in het menu naar WooCommerce > Instellingen.
 3. Ga naar het tabje Producten.
 4. Bij het kopje Reviews zie je de instellingen voor de beoordelingen.

Hier kun je het e.e.a. instellen naar eigen wens en inzicht.

Product reviews in WooCommerce webshops

Let op: Als je “switcht” naar wel/niet reviews tonen, geldt dat ALLEEN voor producten die vanaf dat moment worden gepubliceerd. De producten die al in je de shop staan dien je handmatig per product aan te passen. Dit kun je doen in het productoverzicht. Klik bij het betreffende product op Snel bewerken en vink daar het hokje uit bij Reacties toestaan.

Reviews op WooCommerce shop product

Wist je al dat de WebAcademy.nl Club gaat sluiten? In deze academy vind je uitgebreide cursussen over o.a. WordPress, SEO en WooCommerce én meer dan 50 workshops + 8 uitgebreide e-books. Je kunt je nu tijdelijk aanmelden voor de eenmalige prijs van 75 euro. Je krijgt direct toegang en kunt de gehele academy bekijken tot 01 juli 2020.

Vertel mij meer!

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites. Daarnaast heb ik ook de WebAcademy.nl Club, een online omgeving met allerlei cursussen, workshops, e-books en artikelen over internet marketing.

Een reactie op “Reviews tonen bij WooCommerce producten

 1. Dennis schreef:

  Hallo Sandra,

  Ik heb een brandende vraag en ik hoop dat jij me hiermee kunt helpen:

  Ik heb sinds enige tijd een woocommerce website, na overgestapt te zijn van een verouderde webshop. Echter, nu zijn er waardevolle reviews op deze oude website geplaatst, die ik graag zou willen toevoegen op mijn nieuwe woocommerce website.

  Ik kan dit heel makkelijk doen, zoals jij hierboven weergeeft. Ik kan zelfs de datum aanpassen, naar de datum waarop de review geplaatst is en ik kan de door de klant opgegeven naam gebruiken.

  Nu mijn brandende vraag: Is dit ok om te doen, of zal google dit opmerken en denken dat ik mijn eigen reviews fabriceer? Alle reviews komen dan vanaf mijn ip adres.

  Je zou me heel erg helpen als je kunt reageren op mijn vraag, alvast bedankt!

  Groet Dennis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey psst... Heb je het al gehoord?

De WebAcademy.nl Club gaat sluiten! In deze academy vind je uitgebreide cursussen over o.a. WordPress, SEO en WooCommerce én meer dan 50 workshops + 8 uitgebreide e-books. Je kunt je nu tijdelijk aanmelden voor de eenmalige prijs van 75 euro.

Vertel mij meer!