Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

Hoe je de reCAPTCHA kunt aanpassen en uitzetten bij MailChimp


UPDATE: De instellingen bij MailChimp zijn weer eens veranderd 😉 Onderaan het artikel vind je een update.

Een vraag die ik de laatste tijd heel veel hoor is; hoe kan ik de reCAPTCHA functie uitzetten bij mijn MailChimp inschrijfformulier? Sinds kort wordt er automatisch een reCAPTCHA weergegeven tijdens het inschrijfproces. De tekst die er bij staat (Bevestig menselijkheid. Voor we je aanmelden, moeten we eerst bevestigen dat je mens bent.) is een ruwe vertaling naar het Nederlands en komt er niet erg aardig over.. Ik zal je in dit artikel laten zien hoe je de tekst kunt aanpassen én hoe je de reCAPTCHA helemaal uit kunt zetten.


De tekst van de reCAPTCHA aanpassen

Zoals ik hierboven al zei, klinkt de tekst nogal raar. Ik kan mij voorstellen dat je dit graag wilt aanpassen. Zo kun je de titel en tekst aanpassen;

 1. Log in met je MailChimp account.
 2. Ga naar Lists en klik vervolgens op de lijst waarvan je de reCAPTCHA wilt aanpassen.
 3. Ga vervolgens naar Signup Forms.
 4. Klik op de bovenste optie: General forms.
 5. En ga vervolgens naar Opt-in confirmation reCAPTCHA (zie afbeelding hieronder ter verduidelijking).
 6. En voila…! Hier kun je de titel en tekst aanpassen.

reCAPTCHA van MailChimp aanpassen


De reCaPTCHA helemaal verwijderen

Even tussendoor: wist je al dat ik de WebAcademy.nl Club ben begonnen? In de online leeromgeving van de club leer ik je alles over WordPress, online marketing en e-mailmarketing. Voor een klein bedrag per maand krijg je toegang tot al mijn online cursussen, workshops, e-books, artikelen en nog veel meer. Én in de club kun je terecht met jouw vragen over WordPress. Hoe ideaal is dat?!

Met de dubbele opt-in zijn het eigenlijk al zoveel stappen die men moet nemen om op jouw mailinglijst te komen.. Dus ik kan mij voorstellen dat je het liever helemaal wilt verwijderen.

 1. Log in met je MailChimp account.
 2. Ga naar Lists en klik vervolgens op de lijst die je wilt bewerken.
 3. Ga vervolgens naar Signup Forms.
 4. En klik vervolgens op de tweede optie: Embedded forms. Ook wanneer je géén embedded forms gebruikt dien je het HIER uit te zetten.
 5. Scroll vervolgens naar onderen. Daar vind je “Protect your form“.
 6. Vink het hokje uit bij “Enable reCAPTCHA“.
 7. En voila! Jouw inschrijfformulier maakt geen gebruik meer van dat irritante ding 🙂

MailChimp recaptcha uitzetten

Het is even zoeken (al helemaal wanneer je niet weet waar je zoeken moet)… Maar zo kun je het dus aanpassen of uitzetten.


UPDATE: MailChimp is weer aangepast

Regelmatig voert MailChimp wijzigingen door in het systeem. Erg onhandig, vooral wanneer je veel schrijft over MailChimp 😉 De reCAPTCHA kun je niet meer instellen bij Signup Forms, maar bij Settings > List name and defaults. Zie screenshots hieronder ter verduidelijking.

MailChimp instellingen aanpassen

Recaptcha uitzetten bij MailChimp

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites. Daarnaast heb ik ook de WebAcademy.nl Club, een online omgeving met allerlei cursussen, workshops, e-books en artikelen over internet marketing.

8 reacties op “Hoe je de reCAPTCHA kunt aanpassen en uitzetten bij MailChimp

 1. Renate van Laarhoven schreef:

  Hallo Sandra,

  Kan het zijn dat de mogelijkheid om reCaPTCHA uit te schakelen niet meer bestaat? Ik heb namelijk niet zo’n vakje dat ik kan uitvinken.

  Vriendelijke groet,

  Renate van Laarhoven

 2. Renate van Laarhoven schreef:

  Oh, ik heb het net gevonden… het staat onder ‘settings’ en dan ‘List name and campaign defaults’.

  Groetjes!

 3. Sandra schreef:

  Fijn dat het is gelukt en goed om te weten 🙂 zal het volgende week even onderzoeken.

 4. annemarie schreef:

  Hallo Sandra,
  Ik heb het enabled, maar de melding blijft verschijnen. Op de tablet krijg ik zelfs van die verkeersborden. Dat krijg ik niet op phone en laptop. Ook vreemd, toch?
  Maar goed, waarom lukt het niet om de de recaptcha te verwijderen??
  Groet, Annemarie

 5. Sandra Boon schreef:

  Hey Annemarie,

  Enabled betekent juist dat het is ingeschakeld 😉

 6. Klaske schreef:

  Bij mij staat deze functie niet ingeschakeld, maar toch komt de recaptcha naar voren. Heel vervelend, heeft iemand nog een oplossing? Ik wil dit binnenkort versturen naar al onze klanten, maar heb liever niet die robot ertussen.

 7. Sandra Boon schreef:

  Hey Klaske,

  Staat bij de “Enabled” het vinkje aan of uit?
  Kijk je wel bij de juiste lijst? (je moet het per lijst instellen)

 8. Rina schreef:

  Hey Sandra,
  Bij mij precies hetzelfde als bij Klaske.. Ik heb het vakje ‘enable recaptcha’ niet aangevinkt. Maar toch die robot vraag. Nu krijg ik veel mailtjes van klanten waarbij het niet lukt om in te schrijven, omdat de reCAPTCHA niet werkt.. Ik heb maar 1 lijst, dus het ligt ook niet aan dat ik het niet bij de goede lijst heb toegepast.. Wat doe ik fout? Grs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *