Meld je aan voor mijn gratis online mini-workshops

Ja, vertel mij meer!

Mijn 3 favoriete plugins voor WordPress en MailChimp


Heb je een WordPress website en/of WooCommerce webshop en maak je gebruik van MailChimp om nieuwsbrieven te versturen? Hieronder vind je mijn drie favoriete WordPress plugins die je kunt koppelen met MC.


01. MailChimp For WordPress

MailChimp For WordPress is absoluut één van mijn grote favorieten. Met deze plugin kun je o.a. inschrijfformulieren maken en deze op je pagina’s en/of in widgets plaatsen. Met de plugin kun je echter nog veel meer dan alleen formulieren plaatsen; je kunt o.a. checkboxen plaatsen bij het reactieformulier op je blog en bij je contactformulier(en). Ideaal!

Handige plugins voor Mailchimp en WordPress websites

Heb je een WooCommerce webshop? Dan kun je deze plugin ook gebruiken om een extra optie toe te voegen bij het bestelproces. Men wordt dan automatisch toegevoegd aan je MailChimp lijst.


02. Chimpmate – WordPress MailChimp Assistant

Chimpmate is ook een ideale plugin om WordPress en MC te koppelen. Met deze plugin kun je heel eenvoudig een pop-up instellen, zodat mensen zich kunnen inschrijven. Het meest ideale aan deze plugin is (naar mijn mening) dat je kunt instellen waar en wanneer de pop-up weergegeven moet worden.

Even tussendoor: wist je al dat ik de WebAcademy.nl Club ben begonnen? In de online leeromgeving van de club leer ik je alles over WordPress, online marketing en e-mailmarketing. Voor een klein bedrag per maand krijg je toegang tot al mijn online cursussen, workshops, e-books, artikelen en nog veel meer. Én in de club kun je terecht met jouw vragen over WordPress. Hoe ideaal is dat?!


03. Chimpy Lite

Inschrijfformulieren maak ik normaal gesproken altijd zelf, zonder plugin, omdat ik dan veel meer opties heb qua opmaak en indeling. Mochten klanten zelf formulieren willen beheren, dan raad ik meestal aan om Chimpy Lite te gebruiken.


Gratis workshops van Boon Webdesign

Ik geef regelmatig gratis online mini-workshops in mijn groep op Facebook over onder andere WordPress en internet marketing. Wil jij ook een website met meer succes? Meld je dan gratis aan.

Gratis aanmelden

Sinds 2008 bouw ik (Sandra Boon) WordPress websites en WooCommerce webshops. In de afgelopen jaren heb ik behoorlijk wat kennis opgedaan tijdens alle avonturen die ik heb beleefd in het WordPress wereldje. Via mijn tips en adviezen deel ik een gedeelte van deze kennis met jou.

2 reacties op “Mijn 3 favoriete plugins voor WordPress en MailChimp

 1. Olga schreef:

  Hi Sandra,

  wat een goeie tip “je kunt checkboxen plaatsen bij het reactieformulier op je blog en bij je contactformulier(en)”. Maar hoe doe ik dat precies? Ik heb een contact formulier in mijn wordpress website gemaakt mbv de Contact Form 7 plugin. En waar regel ik nu dat er een checkbox voor mijn nieuwsbrief in dat formulier komt te staan?
  Bedankt alvast voor je antwoord!

 2. Sandra Boon schreef:

  Hey Olga,

  Bij MailChimp for WordPress kun je eerst de instellingen bepalen. Vervolgens plaats je de volgende code bij Contact Form 7 op de plek waar de checkbox dient te komen: [mc4wp_checkbox]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *