Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

Plugin tip: Facebook Thumb Fixer


Heb je een WordPress website en deel je wel eens pagina’s of artikelen van je website op Facebook? En word er daarbij de verkeerde afbeelding weergegeven? Dan is de volgende plugin tip ideaal voor jou: Facebook Thumb Fixer.

Facebook kiest normaliter automatisch 1 of meerdere afbeeldingen als je een link plaatst. Vaak is dat je logo of een andere afbeelding die eigenlijk helemaal niet relevant is aan die betreffende pagina of blogartikel. Met de WordPress plugin Facebook Thumb Fixer kun je zelf bepalen wélke afbeelding er wordt weergegeven. Ook kun je zelf bepalen hoe de pagina/het artikel wordt weergegeven. Er zijn namelijk meerdere stijlen daarvoor:

Plugin tip voor WordPress en Facebook Plugin top: Pas afbeeldingen aan WordPress en Facebook posts

Links een voorbeeld van een geplaatste link met een grote afbeelding, rechts een voorbeeld van een geplaatst link met een kleine afbeelding. (Beide voorbeelden zijn van Facebook zelf).

Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd, kun je bij elke pagina en blogartikel bepalen wélke afbeelding er wordt gebruikt. Handig!

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.