Meld je aan voor mijn gratis online mini-workshops

Ja, vertel mij meer!

PDF bestand plaatsen op je WordPress website


Hoe plaats je een PDF bestand op je WordPress website? Gek genoeg word die vraag heel vaak aan mij gesteld. Terwijl het antwoord zó simpel is 😉 Al een geruime tijd is het mogelijk om via de “normale” afbeeldingen uploader PDF’s te uploaden en te plaatsen op je website. Dan werkt dan dus als volgt;


Een PDF bestand uploaden

Ga naar het bericht of de pagina waar je het PDF bestand wilt plaatsen. Ga vervolgens naar het knopje “Media toevoegen”, waar je normaal gesproken ook afbeeldingen toevoegt.

PDF bestand uploaden op WordPress website

Vervolgens kun je de PDF toevoegen zoals je normaal gesproken ook een afbeelding zou toevoegen. Dus via “Bestanden uploaden” of door de PDF vanaf je desktop naar het venster te slepen. Normaal gesproken zie je dan een preview van de afbeelding. Bij een PDF bestand zie je op dezelfde plek een icoon van een papier, met daaronder de titel van het bestand.

Even tussendoor: wist je al dat ik de WebAcademy.nl Club ben begonnen? In de online leeromgeving van de club leer ik je alles over WordPress, online marketing en e-mailmarketing. Voor een klein bedrag per maand krijg je toegang tot al mijn online cursussen, workshops, e-books, artikelen en nog veel meer. Én in de club kun je terecht met jouw vragen over WordPress. Hoe ideaal is dat?!

PDF bestanden op je WordPress website

Klik vervolgens op “Invoegen in bericht” om de PDF in de pagina te plaatsen. Let op: Het zal worden geplaatst als link. Je kan namelijk niet een écht PDF bestand plaatsen in een pagina. Wanneer men op de link klikt, zal de PDF tevoorschijn komen.

Tip: Zorg ervoor dat de PDF wordt geopend in een nieuw tabblad/venster. Als het in hetzelfde venster zal worden geopend, heb je héél veel kans dat men de pagina weg klikt (en daarom ook niet meer terechtkomt op jouw website). In het artikel Linkjes maken in WordPress leg ik je uit hoe je dit kunt instellen (kopje Extra instellingen).


Een PDF bestand in je mediabibiliotheek plaatsen

Wil je de PDF niet plaatsen in een bericht of in een pagina? Maar wil je het “slechts” geupload hebben, zodat je er naar kunt linken (bijvoorbeeld wanneer je een weggever aanbied via je website)? Dan kun je heel simpelweg naar het kopje “Media” gaan en daar het bestand uploaden. Ook hier geld; het werkt exact hetzelfde als wanneer je gewone afbeeldingen wilt uploaden.


Gratis workshops van Boon Webdesign

Ik geef regelmatig gratis online mini-workshops in mijn groep op Facebook over onder andere WordPress en internet marketing. Wil jij ook een website met meer succes? Meld je dan gratis aan.

Gratis aanmelden

Sinds 2008 bouw ik (Sandra Boon) WordPress websites en WooCommerce webshops. In de afgelopen jaren heb ik behoorlijk wat kennis opgedaan tijdens alle avonturen die ik heb beleefd in het WordPress wereldje. Via mijn tips en adviezen deel ik een gedeelte van deze kennis met jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *