Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

Pagina’s op je WordPress website doorverwijzen naar andere pagina’s


Wil je een pagina op je WordPress website automatisch laten doorverwijzen naar een andere pagina? Bijvoorbeeld omdat de URL van de pagina is veranderd? Of misschien omdat een bepaalde pagina niet meer actief is, maar er nog wel bezoekers op komen (en je deze niet kwijt wilt)? In WordPress is dat gemakkelijk in te stellen.


01. Download de plugin

Er zijn verschillende plugins waarmee je redirects kunt instellen op je WordPress website. Ik vind zelf deze makkelijk te gebruiken: Quick Page/Post Redirect Plugin. Installeer de plugin. Lees hier hoe je een plugin kunt installeren.


02. Stel de redirect in voor het doorverwijzen

Na het installeren van de plugin verschijnt er een extra item in het linkermenu van je dashboard; Quick Redirects. Klik op het menu item. Je ziet nu twee kolommen met velden. Aan de linkerkant kun je de oorspronkelijke URL invullen, in het veld ernaast de URL waar de pagina naar moet redirecten.

Redirect instellen op WordPress website - Pagina's doorverwijzen

Dus stel ik wil dat de pagina boonwebdesign.nl/test automatisch word doorverwezen naar boonwebdesign.nl/nieuw, dan vul ik aan de linkerkant in: boonwebdesign.nl/test en aan de rechterkant boonwebdesign.nl/nieuw. Vergeet de wijzigingen niet op te slaan 😉 Vervolgens wordt elke bezoeker die naar boonwebdesign.nl/test automatisch doorverwezen naar boonwebdesign.nl/nieuw.

Bij het subkopje “Redirect Options” kun je nog allerlei instellingen bepalen. De meeste van deze instellingen vereisen een beetje technische kennis en ervaring.

Wist je al dat de WebAcademy.nl Club gaat sluiten? In deze academy vind je uitgebreide cursussen over o.a. WordPress, SEO en WooCommerce én meer dan 50 workshops + 8 uitgebreide e-books. Je kunt je nu tijdelijk aanmelden voor de eenmalige prijs van 75 euro. Je krijgt direct toegang en kunt de gehele academy bekijken tot 01 juli 2020.

Vertel mij meer!

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites. Daarnaast heb ik ook de WebAcademy.nl Club, een online omgeving met allerlei cursussen, workshops, e-books en artikelen over internet marketing.

2 reacties op “Pagina’s op je WordPress website doorverwijzen naar andere pagina’s

 1. Frans schreef:

  Bedankt had erg veel aan je tips ook ik kan nog wat leren als aow er

 2. Kim schreef:

  Hallo,

  Ik heb een probleem waar ik niet uit kom. Misschien dat jij een oplossing weet.

  Als ik van mijn home pagina naar de pagina blog wil, lukt dit niet.

  op de home pagina heb ik een knop “blog” gemaakt maar hoe krijg ik de knop nu gelinkt aan de blogpagina. Hoe moet ik de knop instellen?

  Bij bewerken van de knop kun je een link instellen, ik typ hier… /blog/ in. Als ik er nu op klik kom ik niet op de pagina…..

  Alvast bedankt,

  Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey psst... Heb je het al gehoord?

De WebAcademy.nl Club gaat sluiten! In deze academy vind je uitgebreide cursussen over o.a. WordPress, SEO en WooCommerce én meer dan 50 workshops + 8 uitgebreide e-books. Je kunt je nu tijdelijk aanmelden voor de eenmalige prijs van 75 euro.

Vertel mij meer!