Meld je aan voor mijn gratis online mini-workshops

Ja, vertel mij meer!

Waarom ik als webbouwer met Moneybird werk


Moneybird is echt een ideaal systeem voor het online versturen van offertes en facturen. Ik gebruik Moneybird al een aantal jaren en ik elke keer dat ik het gebruik, word ik er weer blij van.


Waarom ik blij word van Moneybird

  • Alles gaat automatisch en online. Geen gedoe meer met PDF’jes maken in InDesign of Word. Hoera!
  • De offertes kunnen online ondertekend worden door mijn klanten. Efficiënt!
  • Met 1 druk op de knop tover ik een offerte om naar een factuur. Handig!
  • Ik kan ook automatisch periodieke facturen versturen. Heel handig voor klanten die in termijnen betalen en voor bijvoorbeeld klanten die maandelijks door mij onderhoud laten doen.
  • Je kunt automatische standaardteksten toevoegen, bijvoorbeeld informatie over betaling. Je kunt ook automatisch bestanden mee laten sturen met offertes. Zo word er bij mij standaard een PDF met algemene voorwaarden meegestuurd wanneer ik een offerte verstuur. Lekker veilig!
  • Automatische betaalherinneringen laten sturen. Ook heel fijn (maar wel jammer dat het soms nodig is).
  • Altijd een goed overzicht van je inkomende en uitgaande facturen. I love it.

Maar goed, bij veel online facturatie systemen kan dit. Wat maakt Moneybird dan zo anders voor mij ten opzichte van andere systemen?


Wat maakt Moneybird voor mij de beste optie?

Ten eerste vind ik Moneybird gewoonweg heel fijn werken en dat is natuurlijk wel erg belangrijk. Wat ik daarnaast het fijnst vind aan Moneybird, is dat ik heel gemakkelijk meerdere inkomstenbronnen kan koppelen aan mijn administratie;

  • Ik heb natuurlijk mijn “gewone” klanten, waar ik maatwerk websites en webshops voor bouw. Hiervoor gebruik ik het offertesysteem ook.
  • Daarnaast heb ik WebAcademy.nl, waar ik online lessen en trainingen verkoop. Via een webshopsysteem (WooCommerce) verkoop ik die. De bestellingen worden automatisch omgetoverd tot een factuur in Moneybird, netjes bij de rest van de facturen. En deze worden natuurlijk ook gelijk verstuurd naar de klant. Awesome!
  • En ik verkoop natuurlijk ook nog mijn BoonTheme websites. Ook hier gaat de betaling via een webshopsysteem en ook deze facturen komen netjes in het overzicht van de andere facturen te staan.

Doordat alles is gekoppeld aan mijn Moneybird account, komt alles in één overzicht te staan. Waarom dit belangrijk is? Omdat de nummering van de facturen dan klopt 😉 En dat vind de accountant erg fijn. Daarnaast kan ik met Moneybird ook nog eens verschillende sjablonen gebruiken per “dienst”. De facturen voor WebAcademy.nl hebben een andere titel en tekst. In de facturen van “gewone” klanten staat namelijk informatie over hoe en wanneer ze dienen te betalen. Maar klanten van BoonTheme of WebAcademy.nl dienen met iDEAL of Bancontact/Mister Cash te betalen, dus op hun facturen staat dat de betaling al is voldaan.

Ik vind het echt HEERLIJK dat dit allemaal zo automatisch verloopt. Weinig omkijken meer naar, maar wel mijn administratie op orde. LOVE IT!

PS. Je kunt WooCommerce en Moneybird laten koppelen met de geweldige plugin MoneyBird API koppeling voor WooCommerce.

Moneybird en WooCommerce


Gratis workshops van Boon Webdesign

Ik geef regelmatig gratis online mini-workshops in mijn groep op Facebook over onder andere WordPress en internet marketing. Wil jij ook een website met meer succes? Meld je dan gratis aan.

Gratis aanmelden

Sinds 2008 bouw ik (Sandra Boon) WordPress websites en WooCommerce webshops. In de afgelopen jaren heb ik behoorlijk wat kennis opgedaan tijdens alle avonturen die ik heb beleefd in het WordPress wereldje. Via mijn tips en adviezen deel ik een gedeelte van deze kennis met jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *