Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

Linken naar je Mailchimp inschrijfformulier


Het plaatsen van een Mailchimp inschrijfformulier op je website is een goede manier om nieuwe inschrijvers te verkrijgen. Maar naast het plaatsen van complete formulieren is het soms handiger als je een linkje hebt naar zo’n Mailchimp inschrijfformulier. Bijvoorbeeld wanneer je de nieuwsbrief wilt promoten op social media, of wanneer je al (enkele) formulieren op je website hebt staan. Hieronder leg ik uit hoe je kunt linken naar een Mailchimp inschrijfformulier.

Geen fan van video’s? Hieronder staat het uitgeschreven;


Log in bij Mailchimp en ga naar “Lists”.

Linken naar Mailchimp inschrijfformulier

Klik vervolgens op de naam van de lijst waarvan je wilt dat men zich kan inschrijven. Daarna klik je op “Signup forms“.

Linkje naar Mailchimp inschrijfformulier

Klik op de bovenste optie, “Form Builder“. Je ziet vervolgens allerlei opties voor een inschrijfformulier. Boven het “design” zie je staan “Signup form URL“. Dat is de URL/link die je kunt gebruiken.

Linken naar Mailchimp inschrijving

Gebruik de link naar het Mailchimp inschrijfformulier

Het linkje kun je plaatsen op bijv. je website, onderaan je e-mails en/of op social media zoals Facebook. Zo hoeven mensen niet eerst naar je website te gaan om vervolgens het inschrijfformulier te zoeken.

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.