Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

Je menu beheren in WordPress


Het beheren van het menu op je WordPress website is eigenlijk heel gemakkelijk. Toch ontstaat er soms enige verwarring onder mijn klanten. Hieronder vind je een uitgebreidere uitleg over het beheren van het menu.

Liever tekst in plaats van een video? Geen probleem;


01. Ga naar het kopje “Menu”

Normaal gesproken vind je het kopje “Menu’s” onder het hoofdkopje “Weergave”. Omdat ik dit zelf niet erg handig vind, maak ik voor mijn klanten een aparte hoofdkop aan. Ben je een klant van Boon Webdesign? Klik dan op het menukopje “Menu“, aan de linkerkant van het beeld. Ben je geen klant van Boon Webdesign? Klik dan op “Weergave > Menu’s“.

WordPress menu beheren Beheer het menu in WordPress

Aan de rechterkant vind je nu alle huidige menu items.

Even tussendoor: wist je al dat ik de WebAcademy.nl Club ben begonnen? In de online leeromgeving van de club leer ik je alles over WordPress, online marketing en e-mailmarketing. Voor een klein bedrag per maand krijg je toegang tot al mijn online cursussen, workshops, e-books, artikelen en nog veel meer. Én in de club kun je terecht met jouw vragen over WordPress. Hoe ideaal is dat?!


02. Nieuwe items toevoegen

Aan de linkerkant vind je het blok “Pagina’s“. Hier vind je alle huidige pagina’s die je eerder al hebt aangemaakt. Wil je één van deze pagina’s toevoegen in het menu? Vink de betreffende pagina aan en klik vervolgens op de grijze knop “Aan menu toevoegen”.

Onder dit blok vind je nog twee andere blokjes, namelijk “Links” en “Categorieën”. Bij “Links” kun je een pagina toevoegen die niet op jouw website staat, bijvoorbeeld een link naar Facebook. Deze komt dan in het menu te staan. Bij “Categorieën” kun je, heel logisch, links plaatsen naar de categorieën binnen jouw website.

Bewerk je WordPress menu


03. Huidige menu items bewerken of verwijderen

Aan de rechterkant van je scherm bevinden zich alle huidige menu items, onder elkaar. Wil je de volgorde van de menu items aanpassen? Klik op de betreffende menu item, houd je muis ingedrukt en sleep het naar de juiste plek.

Wil je een menu item verwijderen? Klik op de betreffende item. Er schuiven dan allerlei opties uit. Klik vervolgens op het rode linkje “Verwijderen“. LET OP: Klik niet op “Menu verwijderen” helemaal onderaan de pagina, dan verwijder je het héle menu.

Menu item verwijderen in WordPress

De titel van een menu item is automatisch de titel van de betreffende pagina. Wil je een menu item een andere titel geven dan de pagina? Klik op de betreffende menu item en vul bij “Navigatie label” de gewenste titel in.

Titel van menu item aanpassen in WordPress

Wil je een subitem plaatsen onder een menu item? Zoals Boon Webdesign heeft bij Portfolio > Recent werk, Referenties en Sponsoring. Let op: Dit moet wel mogelijk zijn binnen jouw thema. Bij de thema’s van klanten van Boon Webdesign is dit mogelijk. Een subitem plaats je door het ónder een “hoofditem” te plaatsen en deze vervolgens iets naar rechts te zetten. Zie voorbeeld hieronder.

Een submenu in het menu van je WordPress website

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites. Daarnaast heb ik ook de WebAcademy.nl Club, een online omgeving met allerlei cursussen, workshops, e-books en artikelen over internet marketing.

5 reacties op “Je menu beheren in WordPress

 1. Gaby van Wijlen schreef:

  Beste Sandra,
  Ik zou heel graag zo´n reactie gedeelte op mijn wp pagina hebben. Of überhaupt dat er reacties gegeven kunnen worden. Ik heb overal bij de instellingen als ook helemaal onder aan de pagina (in het admin gedeelte) de reacties aangevinkt. Er verschijnt alleen niets op mijn pagina. Ook het verversen helpt niet helaas. Heb jij een idee hierover??
  Groetjes,
  Gaby

 2. Sandra Boon schreef:

  Hey Gaby,

  Als ik op je website kijk, zie ik een reactiesysteem staan.. Is het inmiddels gelukt?

 3. Harriet schreef:

  Hoi Sandra,

  Wat fijn jouw site met tips! Ik probeer jouw stappen te volgen om naar het menu van mijn website te gaan maar ik heb helemaal in mijn linker takenkolom geen ‘weergave’ staan, hoe kan dat nou?

 4. Harriet schreef:

  Is de toegang tot mijn eigen site misschien beperkt?

 5. Sandra schreef:

  Hey Harriet,

  Dat klinkt inderdaad alsof je beperkt toegang hebt. Je kunt het beste even contact opnemen met de bouwer van jouw website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *