Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

Over internet marketing en de Nederlandse wetgeving


Als WordPress webbouwer en ontwerper krijg ik regelmatig vragen van mijn klanten over internet marketing en de Nederlandse wetgeving. Nou ben ik toch écht een webbouwer en helaas niet een jurist of advocaat, dus de Nederlandse wetgeving is niet mijn expertise 🙂 Toch doe ik mijn best op zoveel mogelijk op de hoogte te zijn (en blijven) van de Nederlandse wetgeving omtrent internet marketing. Waarom ik dat belangrijk vind?

  1. Omdat ik natuurlijk niet wil dat mijn klanten in de problemen komen 😉
  2. Omdat mijn klanten er regelmatig naar vragen en ik ze (in ieder geval) wel in de juiste richting wil kunnen wijzen.
  3. En omdat ik zelf natuurlijk ook een website heb (doh) en ik daar niet mee in de problemen wil komen.

Nou ga ik natuurlijk niet dagelijks wetboeken doorspitten, want ik ben meer van de Jip-en-Janneke-taal 😉 En ik kan mij voorstellen dat jij dat ook het liefst zou willen. Daarom gaat het artikel van deze week over twee blogs/websites die ik regelmatig bezoek en die héél veel nuttige informatie verschaffen.


Charlotte’s Law & Fine Prints

Charlotte Meindersma is één van de weinige jonge vrouwen in Nederland die ik belachelijk inspirerend vind. Zij is het brein achter CharlottesLaw.nl, een website waar je allerlei informatie kunt vinden over de Nederlandse wetgeving. Ze richt zich voornamelijk op bloggers, fotografen en mensen die online diensten aanbieden. Met andere woorden; helemaal in mijn straatje 😉

Naast de geweldige blogs kun je er ook een webshop vinden met super handige producten zoals standaard sommatiebrieven, website disclaimers, quitclaims, aanmaningen voor wanbetalers, etc. Ook kun je voor een fatsoenlijke prijs advies inwinnen.

Even ter verduidelijking: ik ken Charlotte en haar team verder niet en ik ontvang ook geen commissie hiervoor 😉 Ik weet dat bovenstaande klinkt alsof ik hiervoor betaald word, maar dat is écht niet het geval (helaas haha). Maar ik vind haar blogs heel erg goed én heel erg duidelijk. Vandaar ik je deze van harte kan aanbevelen.

5 Retegoeie blogs van Charlotte:

Op de website zelf staan ontzettend veel blogs. Zeker een goede tip om je hier eens een uurtje of twee door te brengen! 🙂


Arnoud Engelfriet

Jáááren geleden, toen ik nog niet heel lang bezig was met Boon Webdesign, kreeg ik als cadeautje een boek van mijn vader; De wet op internet van Arnoud Engelfriet. Arnoud is een internetjurist en is er één die weet waar hij het over heeft. Zijn boek heeft mij destijds veel inzicht gegeven en sindsdien check ik regelmatig zijn website Ius Mentis, waar hij van alles en nog wat uitlegt. Wat ook erg leuk is, is dat hij “echte” zaken behandelt in zijn blogs/artikelen. Ook de interactie met zijn lezers is héél interessant. Pak maar eens een willekeurig artikel en bekijk de reacties erop 🙂 Wedden dat je er veel van leert?

5 Retegoeie blogs van Arnoud;

Ook geldt trouwens weer: Ik ken Arnoud verder niet ik krijg niet betaald voor de artikel 😉 Maar again; absoluut een website die het bekijken waard is. Het is misschien niet de mooiste en het is ook niet altijd even makkelijk om iets te vinden, maar er staat wel écht hele nuttige informatie op. 🙂

Ben jij veel bezig met internet marketing & de Nederlandse wetgeving? Dan hoor ik namelijk graag wat jij precies doet! 🙂

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.