Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

Gratis: Zo kun je jouw workshops online geven tijdens Corona lockdown


Vanwege Corona zijn steeds meer ondernemers genoodzaakt om hun afspraken, events en workshops te annuleren. Dat is erg vervelend, maar helaas is het ook echt noodzakelijk… #stayhome #savelives Laten we met z’n allen proberen om zoveel mogelijk (tijdelijk) online te doen. I’ve got your back! Daarom heb ik besloten om een klein deel uit mijn WebAcademy.nl Club openbaar te maken, zodat zoveel mogelijk mensen hiermee geholpen kunnen worden.

Hieronder vind je informatie uit de WebAcademy.nl Club (die momenteel gesloten is). De makkelijkste, snelste en goedkoopste manier om online workshops aan te bieden, is door;

 1. Een besloten Facebookgroep aan te maken voor je klanten/deelnemers.
 2. Hier een livestream te houden.

Hieronder leg ik je daar alles over uit. 🙂


1. Een besloten Facebookgroep voor je klanten/deelnemers

Ik kom het (nog) niet heel erg vaak tegen, maar zo nu en dan zie ik online coaches en internet ondernemers die steeds meer gebruik maken van Facebookgroepen. En stiekem is dat heel erg ideaal;

 • Het kost niks om op te zetten (graaaaatis!)
 • Het is makkelijk te koppelen met WooCommerce, dus je kunt het hele betaalproces automatiseren.
 • Mensen krijgen een melding wanneer je nieuwe content in de groep plaatst.
 • Je kunt allerlei content vormen inzetten: e-books, video’s, audiobestanden, chats, etc.
 • Je kunt livestreamen.
 • Er is veel meer ruimte en mogelijkheid tot interactie. Ook je leden onder elkaar hebben meer contact en dus voelt het meer als een ‘community’.
 • Je kunt ook berichten en content inplannen, super handig!

Kortom, het inzetten van een Facebookgroep is echt ideaal. Je kunt het natuurlijk ook combineren met een andere vorm, net zoals ik deed bij de WebAcademy.nl Club; een online leeromgeving én een Facebookgroep. Een besloten Facebookgroep maak je op de volgende manier;

1. Ga naar Facebook en klik rechtsboven op het pijltje en vervolgens op “Groepen beheren”.

2. Klik vervolgens links op de blauwe knop “Groep maken”.

Facebook groep maken voor online cursus

3. Er komt een pop-up tevoorschijn waarin je verschillende dingen dient in te vullen. Vul een naam in voor de groep. Voeg eventueel alvast mensen (leden/deelnemers) toe door hun naam of mailadres in te vullen. Dit kan later ook nog, geen zorgen 🙂

Let op: vul bij Privacy in dat de groep Privé is. Anders kan iedereen alle content zien, ongeacht of ze lid zijn of niet. Bij Groep verbergen kun je invullen of mensen de groep ook kunnen vinden (via het zoekvenster op Facebook) of dat de groep verborgen dient te zijn. Mensen kunnen de groep dan alleen vinden als jij ze daarvoor uitnodigt.

workshop geven online hoe

En voila, je hebt een Facebookgroep voor je deelnemers/klanten 🙂 Wil je later nog mensen toevoegen aan de groep? Je kunt dat op twee manieren doen;

 1. Je stuurt ze de link, zodat ze zelf een verzoek kunnen indienen. Deze moet jij dan vervolgens goedkeuren.
 2. Je nodigt ze uit via hun naam of e-mailadres, zie screenshot hieronder.


Een Facebook Live doen met je webcam

Een Facebook Live doen met je webcam is vrij simpel. Maar je kunt NIET én je webcam én je beeldscherm (om en om) laten zien. Mocht je dat wel willen, scroll dan door naar het volgende subgedeelte. Daar leg ik namelijk uit hoe je een livestream kan doen met OBS software.

Is zelf in beeld zijn via je webcam voldoende? Mooi, dan heb je het jezelf makkelijk gemaakt 🙂 Een Facebook live doen is dan simpel;

1. Ga naar je Facebook en klik op “Livevideo”.

2. Er wordt wellicht gevraagd of je toestemming geeft aan je browser om de webcam en de (ingebouwde) microfoon te gebruiken. Klik op ja.

3. Vervolgens zie je links live beeld van je webcam en rechts wat informatie. Niet schrikken, je bent nog niet live 🙂 Vul rechts eventueel titel en tekst in. Zorg er wel voor dat je het in de juiste groep deelt, zie screenshot hieronder.

livevideo doen als online workshop

4. Klaar om live te gaan? Klik op de blauwe knop “Live gaan” en dan ben je live. Succes!


Een Facebook Live doen met je webcam én een screencast

Een Facebook Live doen zoals hierboven is vrij simpel. Maar je kunt NIET én je webcam én je beeldscherm (om en om) laten zien… Tenminste, niet met de standaardfuncties van Facebook 😉 Maar met OBS software kun je:

 • een Facebook Live doen met je webcam én een screencast.
 • je stream automatisch opslaan op je computer.
 • zonder dat je iets hoeft aan te schaffen of een abonnement hoeft te nemen.

In deze workshop laat ik je zien hoe je OBS instelt en hoe je daar een Facebook Live mee kunt doen.

Hier kun je de OBS software downloaden: OBSproject.com
En hier vind je andere (premium) aanbieders van webinar software:


Deze workshop is gratis i.v.m. Corona

Deze workshop heb ik gratis en voor niks aangeboden. Je hoeft er zelfs niet je e-mailadres voor achter te laten 🙂 Maar mocht je iets voor mij willen terugdoen, zou je dan mijn Facebookpagina willen liken en/of dit bericht willen delen met anderen? Dan kan ik hopelijk nog meer mensen op weg helpen.

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.