Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

Gratis online workshop: Kickstart je online business


In de WebAcademy.nl Club hebben we het op dit moment over het opstarten van een online business en het aanbieden van digitale producten, zoals e-books, online cursussen, membership websites, etc. Een online business is natuurlijk ideaal… Je kunt locatie onafhankelijk werken (lekker op reis!), je kunt je eigen tijd indelen (fijn voor de kids!) en je kunt op een makkelijke manier opschalen (je bedrijf groter maken en meer verkopen zonder meer te werken).

Dat klinkt als een mooie droom, niet waar? 😉 Grote kans dat jij al een tijdje met het idee rondloopt om een online cursus op te zetten. Dat willen we namelijk allemaal tegenwoordig 😉 Toch merk ik dat mensen zich er vaak op verkijken. Het is niet zo dat je een digitaal product maakt, online zet, een paar Facebookposts plaatst en vervolgens een fortuin verdient.

Helaas.

Nee, zo werkt het (meestal) niet. Je moet namelijk wel continue nieuwe klanten zien te trekken. En dat kan op allerlei verschillende manieren, maar het is niet zo dat je per definitie slapend rijk wordt. Wat mij ook opvalt is dat iedereen hetzelfde wil opzetten. Mijn visie op het ondernemerschap is dat je, als je ECHT wilt opvallen en geld verdienen, dat je NIET exact hetzelfde moet dan als de rest van Nederland.

Plus, het is zonde. Er is zoooo veel meer mogelijk dan alleen online cursussen maken met Wishlist Member. Als je een beetje creatief gaat nadenken kun je hartstikke leuke dingen opzetten, zonder dat je hetzelfde doet als de rest.


Er komt eigenlijk nog best wel veel bij kijken…

Ook bij het opzetten van zo’n digitaal product komt nog best wel veel kijken. Hoe ga je online betalingen regelen? Hoe ga je de facturen regelen? Hoe trek je het juiste publiek? Hoe genereer je een vaste stroom aan bezoekers en klanten?

Wat de meeste mensen doen: ze flansen de content van een online cursus in elkaar en gaan dan pas bedenken HOE ze dit (technisch gezien) kunnen gaan opzetten en aanbieden. Iedereen begint bij het einde in plaats van het begin. En vaak komen mensen er dan achter dat het nog best wel ingewikkeld is om te zetten.


Kickstart je online business

In heb recent in mijn gratis Facebookgroep een live workshop gegeven: Kickstart je online business. Deze workshop is ideaal voor jou;

  • Als je denkt dat je een online product op je website zet en je vervolgens slapend rijk gaat worden.
  • Als je denkt dat Wishlist Member het antwoord is voor alle online programma’s.
  • Als je van plan bent een hele cursus in elkaar te draaien VOORDAT je hebt uitgezocht wat de mogelijkheden zijn.
  • Als je denkt dat het maandenlang duurt voordat je een online product of dienst af hebt en kunt gaan aanbieden.
  • Als je denkt dat het honderden of duizenden euro’s gaat kosten om iets op te zetten.

De live workshop kun je hieronder bekijken. Nee, je hoeft niet eerst je e-mailadres in te vullen 😉 Je hoeft alleen mijn Facebookpagina te liken of te delen.

In de video heb ik een heleboel informatie gegeven. En ik hoop dat ik je kan inspireren om iets leuks op te zetten. Mocht je hulp nodig hebben of meer willen leren over de technische kant van het opzetten van digitale diensten en producten, dan heet ik je van harte welkom op WebAcademy.nl. Voor een klein bedrag per maand krijg je toegang tot mijn membership website, waar je onder andere online cursussen kunt vinden over Wishlist Member (en alle andere opties), WordPress, WooCommerce, SEO/Zoekmachineoptimalisatie en nog veel meer.

Wist je dat ik ook support verleen in de exclusieve Facebookgroep van de WebAcademy.nl Club? Mocht jij er niet uitkomen met je digitale dienst of product, dan kun je daar bij mij terecht 🙂

Je eigen online cursussen aanbieden?

Online cursus verkopen met WordPress websiteWil je online cursussen (of programma’s) aanbieden en heb je geen zin in al dat technische gerommel? Neem dan eens een kijkje bij mijn WordPress Cursus systeem; een simpel, overzichtelijk en strak systeem die ik zelf heb ontwikkeld.

Vertel mij meer!


Meer leren over het maken van een online cursus?

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.