Meld je aan voor mijn gratis online mini-workshops

Ja, vertel mij meer!

Kun je écht geld verdienen op het internet?


Het klinkt echt te mooi om waar te zijn, he? Geld verdienen op het internet. Gewoon vanuit huis of waar dan ook ter wereld. En dan lekker cashen. Nee, dat zal wel een fabeltje zijn… Of kan het echt?

Ja, het kan écht! 

En het is niet eens zo moeilijk. Echt niet 🙂 Eeuwen geleden had je geen andere keuze dan te doen wat je vader ook deed (en als vrouw zijnde waren de opties al helemaal gelimiteerd). Maar dat is eeuwen geleden. Anno 2017 zijn er zóóó veel mogelijkheden om online én offline geld te verdienen. Je hoeft alleen maar verder te kijken dan je neus lang is. Als jij gelooft dat je alleen maar geld kunt verdienen als je in dienst bent bij iemand, dan zit je er kilometers naast.

Als jij denkt dat je als zelfstandig ondernemer 60 uur per week moet werken om rond te kunnen komen, dan zit je er kilometers naast.

Maar wat is er dan allemaal mogelijk? Het antwoord is: Héél veel. Hieronder zal ik een paar manieren beschrijven om online geld te kunnen verdienen. Maar… The sky is the limit! Er zijn zóóó veel meer mogelijkheden.


01. Geld verdienen met affiliate marketing

Affiliate marketing is een ideale manier om geld te verdienen zónder zelf iets aan te hoeven bieden (qua diensten of producten). Heel kort samengevat is affiliate marketing het promoten van diensten/producten van anderen. Je ontvangt dan commissie wanneer men iets via jouw website aanschaft bij een ander.

Hier worden uitgebreide (en ingewikkelde) technieken voor gebruikt, zodat er goed wordt bijgehouden welke sales oorspronkelijk via jouw website kwamen. Je kunt bijvoorbeeld promoten via je website(s), via e-mail nieuwsbrieven, social media, etc. Er bestaan ook websites waarbij je je kunt aanmelden en die de techniek (min of meer) al voor je geregeld hebben. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is links of banners plaatsen op je website. Ook is het mogelijk om hele feeds van producten op jouw website te plaatsen. Hoe ideaal is dat?! Hieronder vind je enkele affiliate aanbieders;

Het aanmelden als publisher (promoter) is overigens gratis. Meer leren over affiliate marketing? Doe dan de cursus Affiliate Marketing Revolutie.


02. Online geld verdienen met dropshipping

Een andere manier waarmee je ‘makkelijk’ online geld kunt verdienen is met dropshipping. Kort samengevat bied je dan producten van een ander aan in jouw eigen webshop. Eventueel als extra producten naast de producten die je zelf al aanbied. Een ideale manier om extra inkomen te genereren.

Ik heb in de eerste zin ‘makkelijk’ tussen aanhalingstekens gezet. Waarom? Omdat het behoorlijk veel werk is om een webshop goed draaiende te krijgen en dat kan ook erg tijdrovend zijn. Wat er dan wél makkelijk aan is? Je kunt voorraad aanbieden in je webshop die je niet eens zelf eerst hoeft te kopen. Zo heb je er minder werk aan én je loopt geen risico wanneer je niks zou verkopen. En wat ook makkelijk is; wanneer iemand in jouw shop het product koopt, wordt het product rechtstreeks naar jouw klant gestuurd. Easy peasy!

Meer weten over webshop dropshipping? Doe dan de online cursus Starten met Dropshipping 3.0 van WebwinkelSucces.nl.


03. Kennis verkopen via online producten

Iets wat tegenwoordig ook heel veel wordt gedaan: je kennis verkopen middels online producten zoals e-books, online cursussen en membershipwebsites. Jouw vakkennis (die je natuurlijk al bezit!) kun je makkelijk en relatief goedkoop omzetten naar online producten. Het voordeel van online producten is natuurlijk dat je het oneindig kunt verkopen. En het hoeft niet eens veel tijd of geld te kosten om het op te zetten.

In de online leeromgeving van WebAcademy.nl bespreken we (onder andere) uitgebreid wat er allemaal mogelijk is. Ook laat ik je zien hoe je e-books kunt maken (en vormgeven), hoe je live workshops kunt aanbieden, hoe je membershipwebsites maakt, etc. Alles in Jip-en-Janneke-taal praktisch uitgelegd. Join the club!


04. Bloggen – Reviews en advertenties

Je kunt natuurlijk ook geld verdienen met je blogartikelen. Betaalde reviews plaatsen. Advertenties plaatsen. Namedropping. Er is veel mogelijk 😉 En ja, ook als je niet echt een ‘blog blog’ hebt, maar een blog op je bedrijfswebsite, zoals ik. Ik heb ook wel eens een artikel geschreven in opdracht van een hostingbedrijf. En daar kreeg ik een leuke vergoeding voor 🙂 En dit zou je natuurlijk ook kunnen combineren met affiliate linkjes (zie eerst optie bovenaan dit artikel).


05. Licenties verkopen

In plaats van het verkopen van een (digitaal) product of training, kun je natuurlijk ook licenties verkopen. Zo zou ik bijvoorbeeld licenties kunnen verkopen aan andere webbouwers, zodat zij mijn BoonTheme websites ook kunnen aanbieden.

En ook als je diensten levert zou dit kunnen. Werk jij bijvoorbeeld als coach met een bepaalde methode voor je klanten? Maak een ‘product’ van jouw methode en verkoop hier licenties van. Wat daar ook een voordeel van is: jouw concullega’s zien meer waarde in jouw werk dan de meeste klanten doen. En dus kun je er ook meer voor vragen. Of het is makkelijker te verkopen.


Meer mogelijkheden

Ja, er zijn nog heel veel meer mogelijkheden.

Even tussendoor: wist je al dat ik de WebAcademy.nl Club ben begonnen? In de online leeromgeving van de club leer ik je alles over WordPress, online marketing en e-mailmarketing. Voor een klein bedrag per maand krijg je toegang tot al mijn online cursussen, workshops, e-books, artikelen en nog veel meer. Én in de club kun je terecht met jouw vragen over WordPress. Hoe ideaal is dat?!


Gratis workshops van Boon Webdesign

Ik geef regelmatig gratis online mini-workshops in mijn groep op Facebook over onder andere WordPress en internet marketing. Wil jij ook een website met meer succes? Meld je dan gratis aan.

Gratis aanmelden

Sinds 2008 bouw ik (Sandra Boon) WordPress websites en WooCommerce webshops. In de afgelopen jaren heb ik behoorlijk wat kennis opgedaan tijdens alle avonturen die ik heb beleefd in het WordPress wereldje. Via mijn tips en adviezen deel ik een gedeelte van deze kennis met jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *