Meld je aan voor mijn gratis online mini-workshops

Ja, vertel mij meer!

Evenementen of agenda op je WordPress website


Het tonen van evenementen of een agenda op je website kan heel erg handig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je workshops en trainingen aanbied. Veel mensen plaatsen dit heel eenvoudig op een “normale” pagina in WordPress en dat kán op zich prima werken. Maar toch zitten daar wat nadelen aan;

 • Evenementen of agenda items verdwijnen niet wanneer het voorbij is. (dat heb je vast wel eens gezien op het internet; dat er evenementen getoond worden van een jaar geleden… Staat zó slordig haha).
 • Het ziet er vrijwel nooit overzichtelijk uit.
 • Er wordt niet of nauwelijks duidelijk gemaakt hóé men zich kan aanmelden of inschrijven voor zo’n evenement.

Nou zijn er natuurlijk genoeg plugins beschikbaar waarmee je agenda items kunt tonen op je WordPress website. In dit artikel vertel ik je over twee van deze plugins. Mocht je liever niet met plugins willen werken (i.v.m. bijvoorbeeld de veiligheid van je website), zorg er dan in ieder geval voor dat het overzichtelijk wordt getoond. Gebruik altijd goede tekstopmaak en gebruik bijvoorbeeld tabellen om informatie overzichtelijk te houden.

Even tussendoor: wist je al dat ik de WebAcademy.nl Club ben begonnen? In de online leeromgeving van de club leer ik je alles over WordPress, online marketing en e-mailmarketing. Voor een klein bedrag per maand krijg je toegang tot al mijn online cursussen, workshops, e-books, artikelen en nog veel meer. Én in de club kun je terecht met jouw vragen over WordPress. Hoe ideaal is dat?!


01. Simple Events Calendar

Zoals de naam het al zegt; het is een erg simpele plugin. Niet alleen simpel in gebruik, maar de functies zijn ook best wel beperkt. Voordeel daarvan is wel dat het makkelijk(er) te gebruiken is voor leken/beginners 🙂 Uitgebreider is niet altijd per definitie beter. Ik gebruik deze plugin vaak voor klanten die héél simpelweg een paar events of agenda items willen tonen op hun website, zónder al te veel poespas. Nadeel van deze plugin is wel (vind ik zelf althans) dat je géén uitgelichte afbeelding kunt toevoegen. Het resultaat is dus een vrij basic pagina met wat evenementen. Maar… Het ziet er wel overzichtelijk uit én agenda items verdwijnen automatisch wanneer het voorbij is. Behalve wanneer je instelt dat verlopen evenementen óók getoond dienen te worden. Die keuze is dan dus aan jezelf 🙂 Dus even de voordelen op een rijtje;

 • Makkelijk in gebruik.
 • Ziet er overzichtelijk uit.
 • Items verdwijnen wanneer het evenement is afgelopen.
 • Je kunt mensen heel makkelijk verwijzen naar een andere website óf een andere pagina binnen je eigen website (voor bijvoorbeeld meer informatie).
 • Je kunt invullen hoe men zich kan aanmelden (bijvoorbeeld via een e-mailadres).
 • Deze plugin is ook in het Nederlands.

Evenementen op WordPress website Evenementen kalender WordPress

Meer informatie kun je vinden op de plugin pagina van Simple Events Calender.


02. The Events Calendar

Vergeleken met de plugin hierboven is deze plugin zeer uitgebreid, wat z’n voordelen en nadelen heeft 🙂 Er is véél meer mogelijk, maar daardoor is deze ook iets minder makkelijk te beheren. De gratis versie heeft al veel functies, maar de Pro versie (betaald) is nóg uitgebreider. De voordelen van deze plugin;

 • Er dus héél veel mogelijk.
 • Je kunt o.a. locaties en “aanbieders” opslaan.
 • Evenementen zijn makkelijk te verwerken in een widget.
 • Mensen kunnen events opslaan in hun Google Calendar of iCal.
 • Je kunt kiezen uit verschillende stijlen (hoewel ik zelf daar juist geen fan van ben; de agenda zou naadloos moeten aansluiten bij jouw huisstijl).
 • Via Google Maps laten zien waar de locatie is.
 • Plugin is ook beschikbaar in het Nederlands.
 • Er is veel documentatie beschikbaar.
 • En nog veel meer…

Deze plugin is zó uitgebreid, ik kan je beter verwijzen naar de plugin pagina van The Events Calendar. Daar staat alles beschreven en uitgelegd 🙂

agenda items op WordPress site Evenementen op je WordPress website


03. Klanten een afspraak laten boeken in je agenda

Valt een beetje in dezelfde categorie, maar is niet helemaal hetzelfde… Het wordt mij heel vaak gevraagd door klanten, dus vandaar dat ik deze alsnog toevoeg aan dit artikel. 🙂 Wil je dat klanten online een afspraak kunnen inplannen in jouw agenda? Dat kan zeker. Ik raad het zelf niet aan (ik deel liever zelf mijn eigen agenda in haha), maar misschien denk jij daar wel heel anders over. Mocht dat het geval zijn; dan kan ik je de (betaalde) plugin Bookly aanraden. Een aantal van mijn klanten gebruiken deze en zijn er erg over te spreken. De plugin is simpel genoeg om zelf te kunnen installeren en op te zetten.


Gratis workshops van Boon Webdesign

Ik geef regelmatig gratis online mini-workshops in mijn groep op Facebook over onder andere WordPress en internet marketing. Wil jij ook een website met meer succes? Meld je dan gratis aan.

Gratis aanmelden

Sinds 2008 bouw ik (Sandra Boon) WordPress websites en WooCommerce webshops. In de afgelopen jaren heb ik behoorlijk wat kennis opgedaan tijdens alle avonturen die ik heb beleefd in het WordPress wereldje. Via mijn tips en adviezen deel ik een gedeelte van deze kennis met jou.

2 reacties op “Evenementen of agenda op je WordPress website

 1. Jessica Zonnenberg schreef:

  Ik heb de events kalender als widget in mijn side bar staan, maar kan ik ook een pagina aanmaken zodat als men daar op klikt ook alle evenementen staan, zonder dat ik alles weer moet over tikken 🙂

  http://www.fryskedraeken.nl

 2. Sandra Boon schreef:

  Hey Jessica,

  Die pagina wordt automatisch aangemaakt: http://www.fryskedraeken.nl/events/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *