Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

Zo kun je een e-mailadres verifiëren bij MailChimp


Ik ben gek op MailChimp en het is nog steeds verreweg mijn favoriete aanbieder voor e-mailmarketing. Toch is er één ding die ik niet erg gebruiksvriendelijk vind en waar veel van mijn klanten tegenaan lopen: het verifiëren van e-mailadressen. Wanneer je net begint met MailChimp of wanneer je de e-mail nieuwsbrieven wilt sturen vanaf een nieuw e-mailadres, dan dien je het e-mailadres te verifiëren. Zonder verificatie kun je geen formulieren op je website plaatsen én je kunt ook geen e-mails verzenden.


Is het slecht dat je een e-mailadres moet verifiëren?

Eigenlijk is het juist goed, want dat voorkomt natuurlijk fraude. Anders zou ik zo kunnen doen alsof ik iemand anders ben en vanaf een willekeurig e-mailadres mailtjes gaan sturen. Waarom zoveel mensen er problemen mee hebben? Omdat je een melding krijgt dat je het e-mailadres moet verifiëren, maar er wordt niet uitgelegd hoe en waar je dit kunt doen. Niet zo handig 😉


Hoe kun je een e-mailadres verifiëren bij MailChimp?

Het is eigenlijk best wel simpel, mits je weet waar je zoeken moet 😉 Een e-mailadres verifiëren doe je op de volgende manier:

  • Log in bij je MailChimp account.
  • Klik rechtsboven op je naam en klik vervolgens op “Account“.

  • Klik dan op de tweede optie in het menu “Settings“.
  • En klik vervolgens op “Verified domains“.

Mailadres verificatie in MailChimp

Nu zit je in het gedeelte waar je domeinen (e-mailadressen) kunt verifiëren. Als je een nieuw mailadres wilt verifiëren kun je klikken op de donkergrijze knop “Verify a domain“. Vul het gewenste e-mailadres is en er wordt vervolgens een e-mail gestuurd naar dat betreffende adres. Volg de instructies uit de e-mail. Meestal moet je op een link klikken en/of een code invullen die in de e-mail staat.

Dus eigenlijk is het best wel simpel, maar deze optie zit wél erg goed verstopt 😉 Als je het in eerste instantie niet kon vinden (en daarom bent uitgekomen bij dit artikel) dan ben je zeker niet de eerste.

Wist je al dat de WebAcademy.nl Club gaat sluiten? In deze academy vind je uitgebreide cursussen over o.a. WordPress, SEO en WooCommerce én meer dan 50 workshops + 8 uitgebreide e-books. Je kunt je nu tijdelijk aanmelden voor de eenmalige prijs van 75 euro. Je krijgt direct toegang en kunt de gehele academy bekijken tot 01 juli 2020.

Vertel mij meer!

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites. Daarnaast heb ik ook de WebAcademy.nl Club, een online omgeving met allerlei cursussen, workshops, e-books en artikelen over internet marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey psst... Heb je het al gehoord?

De WebAcademy.nl Club gaat sluiten! In deze academy vind je uitgebreide cursussen over o.a. WordPress, SEO en WooCommerce én meer dan 50 workshops + 8 uitgebreide e-books. Je kunt je nu tijdelijk aanmelden voor de eenmalige prijs van 75 euro.

Vertel mij meer!