Meld je aan voor mijn gratis online mini-workshops

Ja, vertel mij meer!

Zo kun je een e-mailadres verifiëren bij MailChimp


Ik ben gek op MailChimp en het is nog steeds verreweg mijn favoriete aanbieder voor e-mailmarketing. Toch is er één ding die ik niet erg gebruiksvriendelijk vind en waar veel van mijn klanten tegenaan lopen: het verifiëren van e-mailadressen. Wanneer je net begint met MailChimp of wanneer je de e-mail nieuwsbrieven wilt sturen vanaf een nieuw e-mailadres, dan dien je het e-mailadres te verifiëren. Zonder verificatie kun je geen formulieren op je website plaatsen én je kunt ook geen e-mails verzenden.


Is het slecht dat je een e-mailadres moet verifiëren?

Eigenlijk is het juist goed, want dat voorkomt natuurlijk fraude. Anders zou ik zo kunnen doen alsof ik iemand anders ben en vanaf een willekeurig e-mailadres mailtjes gaan sturen. Waarom zoveel mensen er problemen mee hebben? Omdat je een melding krijgt dat je het e-mailadres moet verifiëren, maar er wordt niet uitgelegd hoe en waar je dit kunt doen. Niet zo handig 😉


Hoe kun je een e-mailadres verifiëren bij MailChimp?

Het is eigenlijk best wel simpel, mits je weet waar je zoeken moet 😉 Een e-mailadres verifiëren doe je op de volgende manier:

  • Log in bij je MailChimp account.
  • Klik rechtsboven op je naam en klik vervolgens op “Account“.

  • Klik dan op de tweede optie in het menu “Settings“.
  • En klik vervolgens op “Verified domains“.

Mailadres verificatie in MailChimp

Nu zit je in het gedeelte waar je domeinen (e-mailadressen) kunt verifiëren. Als je een nieuw mailadres wilt verifiëren kun je klikken op de donkergrijze knop “Verify a domain“. Vul het gewenste e-mailadres is en er wordt vervolgens een e-mail gestuurd naar dat betreffende adres. Volg de instructies uit de e-mail. Meestal moet je op een link klikken en/of een code invullen die in de e-mail staat.

Dus eigenlijk is het best wel simpel, maar deze optie zit wél erg goed verstopt 😉 Als je het in eerste instantie niet kon vinden (en daarom bent uitgekomen bij dit artikel) dan ben je zeker niet de eerste.


Gratis workshops van Boon Webdesign

Ik geef regelmatig gratis online mini-workshops in mijn groep op Facebook over onder andere WordPress en internet marketing. Wil jij ook een website met meer succes? Meld je dan gratis aan.

Gratis aanmelden

Sinds 2008 bouw ik (Sandra Boon) WordPress websites en WooCommerce webshops. In de afgelopen jaren heb ik behoorlijk wat kennis opgedaan tijdens alle avonturen die ik heb beleefd in het WordPress wereldje. Via mijn tips en adviezen deel ik een gedeelte van deze kennis met jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *