Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

Een Facebook bedrijfspagina maken


Dat een Facebook bedrijfspagina tegenwoordig al bijna een “must” is voor bedrijven is al duidelijk en in het artikel Facebook profielpagina en Facebook bedrijfspagina heb ik al beschreven wat de verschillen zijn tussen een Facebook profiel en een Facebook bedrijfspagina. In dit artikel leg ik stapsgewijs uit hoe je een officiële Facebook bedrijfspagina maakt.


1. Log in met je persoonlijke account.

Wees niet bang; je kunt instellen dat men niet kan zien dat jij de beheerder bent van de pagina. Je kunt ook een bedrijfspagina aanmaken met aparte inloggegevens, maar dat vind ik zelf nogal onhandig. Je kunt immers met je persoonlijke profiel ook bij je bedrijfspagina komen, zonder dat je hoeft uit te loggen en weer in te loggen (en vice versa als je weer naar je persoonlijke profiel wilt). Je kunt ook meerdere beheerders toevoegen, dus je hoeft nooit je inloggegevens met anderen te delen.


2. Ga naar https://www.facebook.com/pages/create.php

Je ziet nu een pagina met de titel “Een pagina maken” en zes verschillende profiel soorten. Kies het profiel dat bij je past.

  • Lokaal bedrijf of lokale plaats.
  • Bedrijf, organisatie of instelling.
  • Merk of product.
  • Artiest, band of bekende persoon.
  • Amusement.
  • Goed doel of community.

facebook-pagina-voor-bedrijf-maken


3. Vul de gevraagde gegevens in.

Zodra je klikt op één van de zes categorieën worden er een aantal gegevens gevraagd.


4. Vul je gegevens in en kies een profielfoto.

Vul vervolgens de gevraagde gegevens in. Upload niet standaard het logo van je bedrijf op een witte achtergrond, etc. Dat is saai en trekt geen bezoekers aan. Kies iets vrolijks, iets dat uitdagend is. Let op: minimum is 180 x 180 pixels, hoewel de profielfoto uiteindelijk als 160 x 160 pixels zal worden weergeven.


5. Volg de stappen die Facebook aanraad.

Zodra je dit alles hebt gedaan, zal Facebook je enkele stappen aanraden, zoals het liken van je pagina en je vrienden uitnodigen. Indien gewenst kun je deze stappen volgen, maar je bent natuurlijk niet verplicht het te doen.


6. Voeg content toe.

Een pagina zonder content is natuurlijk saai. Voeg een omslagfoto toe en upload wat plaatjes en voeg statusupdates en linkjes toe.

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites. Daarnaast heb ik ook de WebAcademy.nl Club, een online omgeving met allerlei cursussen, workshops, e-books en artikelen over internet marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *