Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

De volgorde van je WordPress berichten aanpassen


Het kan gebeuren dat je de volgorde van je WordPress berichten wilt aanpassen. WordPress berichten worden automatisch gesorteerd op publiceerdatum, met de nieuwste berichten bovenaan. Wil je de volgorde van de berichten aanpassen? Hieronder laat ik je verschillende manieren zien hoe je dit kunt doen.


01. Pas de publiceerdatum van je WordPress berichten aan

Je kunt de volgorde van je WordPress berichten veranderen door de publiceerdata van je berichten aan te passen. Wil je bijvoorbeeld een “ouder” bericht helemaal bovenaan hebben? Pas dan de publiceerdatum aan, zodat het bericht het meest recente bericht is.

Je kunt de publiceerdatum van een bericht aanpassen aan de rechterkant bij het blokje “Publiceren“, zie screenshot hieronder.

Volgorde aanpassen van WordPress berichten


02. Gebruik de plugin “Simple Custom Post Order”

Met de plugin Simple Custom Post Order kun je heel gemakkelijk en snel de blogberichten “slepen” in je dashboard. Je kunt een bericht heel gemakkelijk “oppakken” en op een andere plek neerzetten, waardoor de volgorde van je WordPress berichten automatisch wordt aangepast. Lees hier meer over het installeren van een WordPress plugin. Dit is, naar mijn mening, de beste en snelste manier om de volgorde van je WordPress berichten te veranderen.


Overige opties

Naast bovenstaande opties zijn er ook nog dingen in de techniek mogelijk. Dit is echter niet mogelijk voor technische leken.

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.