Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

De volgorde van je WordPress berichten aanpassen


Het kan gebeuren dat je de volgorde van je WordPress berichten wilt aanpassen. WordPress berichten worden automatisch gesorteerd op publiceerdatum, met de nieuwste berichten bovenaan. Wil je de volgorde van de berichten aanpassen? Hieronder laat ik je verschillende manieren zien hoe je dit kunt doen.


01. Pas de publiceerdatum van je WordPress berichten aan

Je kunt de volgorde van je WordPress berichten veranderen door de publiceerdata van je berichten aan te passen. Wil je bijvoorbeeld een “ouder” bericht helemaal bovenaan hebben? Pas dan de publiceerdatum aan, zodat het bericht het meest recente bericht is.

Je kunt de publiceerdatum van een bericht aanpassen aan de rechterkant bij het blokje “Publiceren“, zie screenshot hieronder.

Volgorde aanpassen van WordPress berichten

Even tussendoor: wist je al dat ik de WebAcademy.nl Club ben begonnen? In de online leeromgeving van de club leer ik je alles over WordPress, online marketing en e-mailmarketing. Voor een klein bedrag per maand krijg je toegang tot al mijn online cursussen, workshops, e-books, artikelen en nog veel meer. Én in de club kun je terecht met jouw vragen over WordPress. Hoe ideaal is dat?!


02. Gebruik de plugin “Simple Custom Post Order”

Met de plugin Simple Custom Post Order kun je heel gemakkelijk en snel de blogberichten “slepen” in je dashboard. Je kunt een bericht heel gemakkelijk “oppakken” en op een andere plek neerzetten, waardoor de volgorde van je WordPress berichten automatisch wordt aangepast. Lees hier meer over het installeren van een WordPress plugin. Dit is, naar mijn mening, de beste en snelste manier om de volgorde van je WordPress berichten te veranderen.


Overige opties

Naast bovenstaande opties zijn er ook nog dingen in de techniek mogelijk. Dit is echter niet mogelijk voor technische leken.

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites. Daarnaast heb ik ook de WebAcademy.nl Club, een online omgeving met allerlei cursussen, workshops, e-books en artikelen over internet marketing.

14 reacties op “De volgorde van je WordPress berichten aanpassen

 1. John Smulders schreef:

  Het kan inderdaad van pas komen om de volgorde van de berichten aan te passen. Dankzij dit bericht kan ik dit nu heel eenvoudig.

  Ik heb gekozen voor optie2, om de plugin Custom Post Order te installeren. Was nog geen 20 seconden werk.

 2. Philip schreef:

  Hallo Sandra,

  Inderdaad een handige plugin. Werkt prima. Behalve op het dashboard wil ik ook de volgorde van de berichten op de pagina zelf aanpassen. Bestaat daar ook een mogelijkheid voor?

 3. Sandra Boon schreef:

  Philip, daar is deze plugin juist voor. Als het niet werkt bij jou, dan kan het zijn dat het in jouw theme niet werkt.

 4. Philip schreef:

  Dat vermoedde ik al. Bij 3 verschillende thema’s is de volgorde van de berichten met de plugin in het dashboard te wijzigen, maar blijft deze op de pagina ongewijzigd. Opties?

 5. Sandra schreef:

  Hey Philip,

  Dan ben ik bang dat je bij die website voor optie 1 zal moeten gaan… (publiceer datum aanpassen)

 6. Philip schreef:

  O.k. Nou, geen probleem. Bedankt!

 7. Gerard schreef:

  Ik wil de laatste reacties van al mijn pagina’s waarop je kan reageren tonen. Is er iets van een code waarbij ik bv de laatste reacties van afgelopen week kan tonen onder elkaar?

 8. Sandra Boon schreef:

  Hey Gerard,

  Ik zou het zo snel niet weten, volgens mij niet.. Ben bang dat je het beste kunt werken met widgets (aangezien dat een standaard widget van WordPress is) en dit in een pagina plakken. Zie bijvoorbeeld de plugin Widgets on Pages waarmee je widgets op een pagina kunt plaatsen.

 9. Cor Kevenaar schreef:

  Hoi Sandra , ik was een vervend Joomla bouwer en ben nu toch aan het overstappen,
  ik loop echter tegen 1 vervelend dingetje aan wat in Joomla simpel was
  ik wil mijn berichten bv alfabetische volgorde mee geven het liefst automatisch
  heb je daar ene tip voor of moet ik deze plug-in gebruiken en het hand matig doen ??

 10. Sandra Boon schreef:

  Hey Cor,

  Ja dat kan heel makkelijk. In de WP codex kun je daar meer info over vinden; https://codex.wordpress.org/Alphabetizing_Posts

 11. M van Leeuwen schreef:

  Hi!
  Ik wil graag de producten in mijn webshop tonen van nieuw naar oud. Weet u misschien hoe ik dit kan doen?

 12. Sandra Boon schreef:

  Hey M van Leeuwen,

  Die volgorde kun je aanpassen bij WooCommerce > Instellingen > Producten > Weergave > Standaard productsorting. En dan kiezen voor “Meest recent”. Succes!

 13. Denise schreef:

  Hallo Sandra,

  Ik vroeg me af of het mogelijk is om een pagina nu alvast aan te passen maar dat deze pas daadwerkelijk wordt aangepast op de datum die je instelt. Als ik dat nu doe dan past de pagina zich gewoon aan maar ik wil dit pas volgende maand aangepast hebben. Bedankt alvast!

 14. Sandra schreef:

  Denise, zover ik weet is het niet mogelijk. Maar daar heb ik mij ook nooit in hoeven verdiepen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *