Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

Contact form 7 – Doorsturen naar een specifieke pagina


Contact Form 7 is één van de vele WordPress plugins waarmee je contactformulieren op je WordPress website kunt plaatsen. Met deze plugin kun je allerlei velden toevoegen: tekstvelden, tekstvakken, multiple choice opties, bestand meesturen, etc. Echt ideaal! Ik gebruik deze plugin zelf ook altijd en ik installeer ze ook altijd voor mijn klanten.

Zodra men het formulier verzend komt onder het formulier automatisch een tekstje te staan met een groene omlijning. Deze valt niet altijd even goed op, helaas. En je kunt er ook niet erg veel tekst kwijt. Wil je de tekst aanpassen? Doe dan het volgende;

  • Log in bij je WordPress dashboard.
  • Ga naar Contact (of Contact Form, hoe het bij jou ook heet) en ga naar het betreffende contactformulier.
  • Klik dan op het derde tabje “Berichten”.
  • Hier kun je alle teksten/meldingen aanpassen.

Maar goed, daar gaat dit artikel eigenlijk niet over 😉 Ik zal je uitleggen hoe je mensen kunt doorsturen naar een specifieke pagina wanneer ze het contactformulier verzenden.


Contact form 7 – Doorsturen naar specifieke pagina

Wil je dat mensen na het klikken op “Verzenden” naar een andere pagina worden gestuurd? Eerder kon je dat vrij simpel doen door een stukje code toe te voegen. Helaas werkt deze code al een tijdje niet meer. Maar niet getreurd! Het is nog steeds mogelijk 😉 We moeten het alleen even op een andere manier doen.

  • Download, installeer en activeer de volgende plugin: Contact Form 7 Redirection van Query Solutions.
  • Ga vervolgens naar Contact (of Contact Form, hoe het bij jou ook heet) en ga naar het betreffende contactformulier.
  • Je ziet dat er nu een vijfde tabje bij is gekomen: Redirect settings. Ga hier naartoe.
  • Bovenaan kun je een pagina van je eigen website selecteren. Bij het vakje eronder kun je eventueel een externe link plaatsen (voor wanneer je de mensen wilt laten doorsturen naar een pagina buiten jouw website).
  • Je kunt er eventueel voor kiezen om de nieuwe pagina te laten openen in een nieuw venster. Hoewel ik dat niet erg gebruiksvriendelijk vind en ik je eigenlijk afraad om dat te doen.
  • En voilà, dat was het al!

contact form 7 laten doorsturen

Vergeet niet om je formulier eerst nog even te testen! Dan weet je zeker dat het naar behoren werkt… Wel zo fijn 😉

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.