Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

Cadeautjes weggeven in WooCommerce


Heb je een WooCommerce webshop en wil je dat je klanten uit één of meerdere cadeautjes kan kiezen, mits ze bestellen boven een bepaald bedrag? Dan is de plugin WooCommerce Multiple Free Gift echt ideaal. Met deze plugin kun je, zonder technische kennis, dat heel eenvoudig instellen.


01. Installeer de plugin

Installeer de plugin op je WordPress website. In dit artikel leg ik je uit hoe je een plugin installeert.


02. Ga naar Gift Criteria

Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd, komt er aan de linkerkant in het menu een extra menukopje te staan: Woo Free Gift. Ga naar het subkopje “Gift Criteria“. In het bovenste balkje kun je een beschrijving geven. Eronder kun je kiezen of je de cadeautjes wilt geven aan klanten met een xx aantal items of met een xx totaal bedrag. Kies de gewenste optie. In het voorbeeldje hieronder heb ik ingevuld dat klanten die voor meer dan 100 euro bestellen een gratis cadeautje kunnen kiezen.

Cadeautje weggeven in WooCommerce webshop


03. Ga naar Woo Free Gift

Ga vervolgens naar het menukopje “Woo Free Gift“. Bovenaan in de gele balk klik je eerst op “Enable/Disable free gift“, anders doet de plugin helemaal niks. In het blokje eronder kun je instellen hoeveel cadeautjes men kan kiezen en wat de criteria zijn. Bij de laatste optie (Select Gift Products) kun je één of meerdere cadeautjes selecteren uit je webshop. Zodra je begint met typen komen er producten uit je shop tevoorschijn. Je moet dus wel eerst je “cadeautjes” toevoegen in je webshop.

In het voorbeeldje hieronder heb ik ingesteld dat klanten met een bestelbedrag boven de 100 euro kunnen kiezen uit twee cadeautjes, namelijk mijn twee PDF boekjes.

Cadeautjes in WooCommerce webshop

Zodra men nu op mijn website dus besteld boven de 100 euro, krijgen ze op de winkelwagenpagina een pop-up te zien met de twee gratis cadeautjes.

WooCommerce webshop kado


04. Teksten aanpassen

De plugin gebruikt standaard enkele (engelse) teksten. Deze kun je aanpassen bij het menukopje “General Settings“.


05. Cadeautjes niet in de webshop laten zien.

Wil je dat de cadeautjes niet in de webshop te zien zijn? Ga naar het betreffende cadeautje in je dashboard. Rechtsboven zie je de optie “Catalogus zichtbaarheid“. Hier kun je instellen of het product ook in het overzicht van producten te zien mag zijn.

WooCommerce webshop cadeau

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.