Gratis 25 belangrijke tips voor jouw website

Plus nog meer tips waarmee je jouw website vandaag nog kunt verbeteren!

Bezoekers doorverwijzen naar een pagina na aanmelding bij Mailchimp


Heb je een WordPress website met een inschrijfformulier voor Mailchimp? En vind je het vervelend dat bezoekers worden doorgestuurd naar een standaard Mailchimp pagina nadat ze zich hebben ingeschreven? Laat je bezoekers doorverwijzen naar een specifieke pagina van je eigen website nadat ze zich hebben ingeschreven. Handig als je bijvoorbeeld een “bedankt”-pagina wil laten zien!


01. Maak eerst een pagina aan

Log in bij je WordPress website een maak de betreffende pagina aan, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Publiceer de pagina.


02. Log in bij Mailchimp

Log in met je Mailchimp account en klik vervolgens in het menu op “Lists“. Je ziet nu een overzicht van al je lijsten. Klik op de gewenste lijst.


03. Ga naar “signup forms”

Ga naar “signup forms” en klik op de eerste optie: General forms.

Bezoekers doorverwijzen na aanmelding bij Mailchimp

Je ziet vervolgens een dropdown menu met allerlei keuzes. Kies voor “Sign up thank you page“.

Bezoekers doorverwijzen na inschrijving bij Mailchimp

Je ziet nu de content die men normaal te zien krijgt zodra ze zich hebben aangemeld. Boven dat gedeelte zie je een invulveld met “Instead of showing this thank you page, send subscribers to another URL”. Vul daar de URL in van de pagina die je bij stap 1 hebt gemaakt.

Na Mailchimp inschrijving naar andere pagina

Vergeet niet de wijzigingen op te slaan 😉

Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.