Meld je aan voor mijn gratis online mini-workshops

Ja, vertel mij meer!

Informatie over de auteur tonen bij een WordPress blog


Dit artikel is onderdeel van de serie "Geavanceerd" en is alleen bedoeld voor mensen die (technische) kennis hebben van WordPress, HTML, CSS, etc.

Beheer je een website met een blogysteem? En werken daar meerdere mensen (auteurs) aan? Of werk je met gastbloggers? Dan is het handig om bij elke blog te vermelden wíé die specifieke blog heeft geschreven. Je kunt natuurlijk heel gemakkelijk een plugin gebruiken;

Maar als je een maatwerk website aan het bouwen bent (of in ieder geval een WordPress website maakt die LIJKT alsof het maatwerk is) dan voldoet zo’n plugin meestal niet aan de eisen. Vooral qua vormgeving; het past er altijd nét niet bij. En dat is heel erg zonde van je branding.


Zelf custom informatie tonen over de auteur

Het laten tonen van informatie over de auteur is eigenlijk heel simpel. WordPress heeft standaard bij de gebruikersprofielen allerlei informatie die men kan invullen over zichzelf (website, e-mailadres, social media, etc.).

Auteur informatie tonen op blog WordPress

En deze ingevulde informatie kun je heel gemakkelijk tonen door codes te plaatsen in het single.php bestand (het bestand voor een blogpost). In onderstaand overzicht vind je welke codes je precies kunt gebruiken. Daar waar je zo’n code zet, daar komt dan uiteindelijk de ingevulde informatie te staan.


// Weergeef de naam van de auteur.
<?php the_author(); ?>

// Weergeef de naam van de auteur en laat deze linken naar een pagina waar alle posts van deze auteur te vinden zijn.
<?php echo get_the_author_link(); ?>

// Weergeef alleen de voornaam van de auteur.
<?php the_author_meta('first_name'); ?>

// Weergeef alleen de achternaam van de auteur.
<?php the_author_meta('last_name'); ?>

// Weergeef de beschrijving van de auteur.
<?php the_author_meta('description'); ?>

// Weergeef de profielfoto - Het nummer 100 geeft aan dat de foto 100 bij 100 pixels wordt.
<?php echo get_avatar( get_the_author_meta('ID'), 100); ?>

Op deze manier kun je zélf bepalen welke info je waar wilt tonen en nog belangrijker; hóé het getoond dient te worden. Voeg ID’s en/of classes toe en je kunt het zo opmaken als je zelf wilt. Ideaal!


Extra velden toevoegen bij gebruikers

Wil je informatie laten weergeven die er niet standaard tussen staat? Dan kun je het beste extra velden toevoegen met behulp van de plugin Cimy User Extra Fields.


Gratis workshops van Boon Webdesign

Ik geef regelmatig gratis online mini-workshops in mijn groep op Facebook over onder andere WordPress en internet marketing. Wil jij ook een website met meer succes? Meld je dan gratis aan.

Gratis aanmelden

Sinds 2008 bouw ik (Sandra Boon) WordPress websites en WooCommerce webshops. In de afgelopen jaren heb ik behoorlijk wat kennis opgedaan tijdens alle avonturen die ik heb beleefd in het WordPress wereldje. Via mijn tips en adviezen deel ik een gedeelte van deze kennis met jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *