Vragen over design, techniek of het ondernemen als WordPress webdesigner?

Plan een online koffiedate met mij in

Yes, maak een afspraak!

5 Handige verdienmodellen voor WordPress webdesigners & webbouwers

De meeste startende WordPress webdesigners hanteren exact hetzelfde verdienmodel: een website bouwen tegen een eenmalige prijs. Dat is redelijk simpel en vereist verder geen uitleg. Maar wist je dat er nog veel meer verdienmodellen zijn voor een webdesign bedrijf? In dit blogartikel deel ik 5 handige verdienmodellen voor WordPress webdesigners en webbouwers.


01. WordPress websites tegen een maandelijks tarief

Je kunt WordPress websites bouwen tegen een eenmalig tarief, maar je kunt natuurlijk ook een maandelijks bedrag rekenen. Dit kan ideaal zijn wanneer jij je richt op startende ondernemers of op andere ondernemers die een klein budget hebben. Dit betekent echter niet dat jij per definitie een laag tarief moet aanhouden: de prijs bepaal jij zelf. Het is jouw bedrijf en jij maakt de regels.

02. Onderhoud per maand of kwartaal

Een ander verdienmodel die je vaak voorbij ziet komen in het ‘WordPress webdesigner wereldje’ is het rekenen van een vast tarief voor het technische onderhoud. Denk aan het maken van back-ups en het updaten van WordPress en de plugins. Dit gaat meestal per maand, maar zelf heb ik ook abonnementen gehad die per kwartaal liepen. Dit ging dan vooral om kleinere websites waar niet vaak dingen op veranderen. Websites die regelmatig worden aangepast hebben meer baat bij een maandelijks abonnement.

03. Hosting aanbieden als webdesigner

Je kunt als webdesigner natuurlijk ook zelf hosting aanbieden. Dan kun je een totaalpakket aanbieden aan jouw klanten en uiteraard kun je daar extra voor rekenen. Je hoeft niet per definitie servers op je kantoor te gaan stallen, want bij de meeste hostingpartijen kun je ook een resellerpakket afnemen. Deze kun je dan als het ware ‘doorverkopen’ aan jouw klanten. Dit wordt vaak gezien als een ideale manier om wat extra (terugkerende) inkomsten te genereren aan bestaande website klanten.

04. Affiliate marketing voor webdesigners

Raad jij weleens hostingpartijen aan? Of tools die jouw klanten kunnen helpen bij het beheren van hun website of bij het beheren van social media kanalen? Of misschien raad je weleens handige plugins aan voor bijvoorbeeld leeromgevingen? Dan kun je ook via affiliate marketing een extra zakcentje verdienen. Jij krijgt dan een vergoeding voor elke klant die je aandraagt. Hieronder een aantal voorbeelden van bedrijven die je zou kunnen promoten:

05. Support voor je klanten

Last, but not least: support geven hoort natuurlijk niet gratis te zijn. Of in ieder geval niet onbeperkt en ongelimiteerd, want het kost jou natuurlijk ook tijd! Het hebben van een supportsysteem voor jouw WordPress klanten is dan natuurlijk ideaal. In zo’n systeem kun je dan algemene informatie delen, zodat je niet telkens dezelfde (algemene) vragen hoeft te beantwoorden. Ook voor jouw klanten is dit ideaal, omdat ze dan niet hoeven te wachten op jouw reactie. Het zou al helemaal ideaal zijn als jouw klanten ook direct een vraag kunnen stellen via een helpdesk- en ticketsysteem. Zo houd je alle support overzichtelijk bij elkaar.

Wist je dat Boon Webdesign hier het WPhelpdesk.pro platform voor aan het ontwikkelen is? Voor een vast bedrag per maand kunnen jouw klanten gebruikmaken van dit systeem, inclusief alle tutorials en video’s over de basis van WordPress websites. Zo kun jij binnen 5 werkdagen een supportsysteem in werking hebben, zonder zelf allerlei tutorials en video’s te moeten maken.


Dit blogartikel bevat affiliatelinkjes. Dit houdt in dat ik een vergoeding krijg als jij iets via mij aanschaft, maar dit kost jou natuurlijk niks extra.

← Terug naar overzicht